Start-ups pitchprogramma Buma Music meets Tech bekend

8 januari 2018

De zeven start-ups die deel uitmaken van het pitchprogramma van Buma Music meets Tech (BMMT) en kans maken op de Award ter waarde van €5.000,-, zijn bekend. De meest vernieuwende muziekgerelateerde start-up gaat er met de prijs vandoor.

Op vrijdag 19 januari 2018 gaan zeven startups tijdens Eurosonic Noorderslag de strijd met elkaar aan. De deelnemende startups zijn: Amatore, Atmosphere, EboSuite, Fans4Music, NoticeSound, Stagefinder en Vocal Kitchen.

De Buma Music meets Tech Award werkt als een kickstarter voor vernieuwende muziekgerelateerde startups. Het concept met volgens de vakjury de grootste toegevoegde waarde voor gebruikers, fans of artiesten wint op vrijdag 19 januari 2018 de Buma Music meets Tech Award en €5000,-.

Afgelopen jaar won GUTS de award. De Amsterdamse start-up die met behulp van Blockchain technologie ticketfraude voorkomt, is enthousiast ontvangen in de entertainment industrie.

De internationale vakjury bestaat dit jaar uit: Ralph Simon (Mobillium), Mir Wermuth (iMMovators) en Guido van Nispen (Vannispen Management Limited). De stem van het publiek telt ook. Op deze pagina kunnen zij hun favoriet aangeven.

Buma Music meets Tech tijdens Eurosonic Noorderslag

Het Buma Music meets Tech programma biedt presentaties, panels en discussies over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek en technologie. Ook geeft het uiteenlopende bedrijven de mogelijkheid zichzelf te presenteren en te laten zien wat ze te bieden hebben op het snijvlak van muziek, innovatie en (digitale)technologie.

Daarmee wordt een beeld gecreëerd van wat de muziekindustrie de komende jaren kan verwachten. Buma Music meets Tech is verdeeld over twee conferentiedagen. Op de komende editie van Eurosonic Noorderslag wordt onder meer gesproken over Blockchain, Voice-control en Artificial Intelligence.

Over Buma Music meets Tech                                       

Buma Music meets Tech is het innovatieve programma opgezet door Buma/Stemra, dat startups ondersteunt stimuleert en de groei versnelt. Buma Music meets Tech biedt hen onder andere een platform voor het promoten aan bijvoorbeeld professionals en publiek. In een netwerk van bedrijven, entrepreneurs, collectieve beheersorganisaties en financiers krijgen startups de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een dienst met een sluitend bedrijfsmodel.