Senior Bedrijfsjurist/ Advocaat/Legal Counsel

Voor de Juridische Zaken van Buma/Stemra zijn wij op zoek naar een senior Bedrijfsjurist (32-40 uur).

Buma/Stemra is een Nederlandse organisatie voor belangenbehartiging in Nederland voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers op het gebied van muziekauteursrecht. Buma/Stemra is de werkorganisatie van de Vereniging Buma en de Stichting Stemra. Vereniging Buma exploiteert het openbaarmakingsrecht en Stichting Stemra behartigt de belangen van rechthebbenden als het gaat om het reproductierecht. Buma/Stemra heeft een tweehoofdige Raad van Bestuur die bestaat uit de CEO en CFO. Daarnaast kent de organisatie een Raad van Toezicht die bestaat uit een aantal rechthebbenden en onafhankelijke leden. De Raad van  Bestuur en de Raad van Toezicht leggen verantwoording af aan het hoogste orgaan van de organisatie namelijk de Algemene Ledenvergadering.

Afdeling

De afdeling Juridische zaken bestaat momenteel uit 4 juristen waaronder de General Counsel. De core business van Buma/Stemra is auteursrecht en dus zijn de juristen bij Buma/Stemra van essentieel belang. Zij adviseren op auteursrechtelijk gebied en verlenen daar waar nodig juridische bijstand. Zij ondersteunen de Raad van  Bestuur met betrekking tot juridisch-beleidsmatige standpunten van Buma/Stemra op het gebied van o.a. collectief beheer, auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten alsmede het mededingingsrecht en (pan-Europese) licentiering. Compliance is bij Buma/Stemra een sleutelwoord.

Functieomschrijving

De bedrijfsjurist adviseert de diverse afdelingen c.q. Raad van Bestuur  en managers van Buma/Stemra zelfstandig met betrekking tot o.a. auteursrechtelijke zaken (voorbereiding en begeleiding auteursrechtelijke procedures, interpretatie  relevante jurisprudentie etc.) en commercieel-juridische zaken (incasso, onderhandelingen voeren, opstellen van contracten etc.). Hij/zij bereidt juridisch-beleidsmatige standpunten van Buma/Stemra voor op de voor haar relevante gebieden.

Wie zoeken wij

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een positief ingestelde, zelfstandig opererende bedrijfsjurist met goede communicatieve vaardigheden. Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Rechten en een afgeronde advocaat-stage. Verder is aantoonbare affiniteit met het auteursrecht relevant en ervaring met het uitonderhandelen en opstellen van contracten. Kennis van het  mededingingsrecht en/of mediarecht is een pré. Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must.

Wij bieden                      

  • Een positie binnen een op auteursrecht toonaangevende organisatie, en de ruimte om daar zelf inhoudelijk aan bij te dragen;
  • De mogelijkheid om de functie parttime te vervullen (voor 32 of 36 uur) met flexibele werktijden;
  • Een marktconform pakket met voldoende opleidingsmogelijkheden.

Interesse?

Je CV met motivatiebrief kunnen vóór 12 september worden gestuurd naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met mr J.G.M. Kroeze, general counsel, anja.kroeze@bumastemra.nl

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.