Sena gaat samenwerking aan met Buma/Stemra en SoundAware voor detailrapportage van Muziek Airplay Data

31 mei 2018

SoundAware, een toonaangevende leverancier van Automatic Content Recognition technologie en Airplay Monitoring services is begonnen met het leveren van gedetailleerde Nederlandse airplay data aan de Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (“Sena”). Met behulp van digitale fingerprint technologie monitort SoundAware dagelijks het muziekgebruik op een groot aantal radio- en tv-zenders voor Sena.

Deze nieuwe samenwerking is ontstaan uit de bestaande dienstverlening van SoundAware aan Buma/Stemra, de Nederlandse rechtenorganisatie die als eerste gebruikt maakte van geavanceerde airplay monitoring. Het onderstreept tevens de verdergaande samenwerking tussen Buma/Stemra en Sena.

Hans Moolhuijsen, CFO van Sena: “Eén consistente bron voor alle airplay-gegevens voor de Nederlandse markt zal de kwaliteit en betrouwbaarheid van de rapportage verbeteren. SoundAware heeft een uitstekende staat van dienst wat betreft het produceren van gedetailleerde rapportages die we kunnen gebruiken om onze rechthebbenden snel en adequaat te bedienen, waardoor dit een belangrijk partnerschap voor ons is. We zijn zeer tevreden dat we na een zorgvuldig evaluatieproces nu deze stap kunnen zetten en kijken ernaar uit om nauwer met SoundAware samen te werken om voor onze rechthebbenden de meeste waarde te realiseren. ”

Wim van Limpt, CEO van Buma/Stemra: “Dit is een mooie nieuwe stap in de samenwerking tussen Buma/Stemra en Sena met als constant doel de hoogst mogelijke meerwaarde voor rechthebbenden en muziekgebruikers te creëren.”
Harold de Groot, CEO van SoundAware: “We zijn erg blij om Sena als klant te mogen toevoegen, wat onze positie in de Nederlandse markt opnieuw bevestigt. We hebben onze keten op diverse punten aangepast zodat we zo goed mogelijk kunnen aansluiten op de specifieke wensen van Sena, inclusief versiemanagement van recordings. Ook voor de komende jaren is er een duidelijke roadmap richting nog meer real-time identificatie”.

SoundAware heeft de afgelopen jaren een gespecialiseerde set van technologieën en tools ontwikkeld voor geautomatiseerde content-herkenning en creëerde daardoor een unieke positie als de bron van de meest complete airplay data in de industrie. In een wereld waarin elke muziekseconde die gedraaid wordt op radio- en tv-uitzendingen, internet of streaming waarde vertegenwoordigt voor rechthebbenden, is het de missie van SoundAware om voortdurend de meest complete meetresultaten te leveren.