Procesmanager – Business Process Management Expert

Procesmanager – Business Process Management Expert

Voor de Business Unit Rechthebbenden van Buma/Stemra zijn wij op zoek naar een Procesmanager – Business Proces Management Expert (32-40 uur).

Buma/Stemra

Vereniging Buma en Stichting Stemra zijn centrale beheersorganisaties die collectief muziekauteursrechten exploiteren voor 30.000 componisten, tekstschrijvers en uitgevers. Buma en Stemra hebben één werkorganisatie van ongeveer 150 werknemers met één bestuur. Buma/Stemra incasseert en verdeelt jaarlijkse ruim € 200 miljoen aan auteursrechten. De werkorganisatie bestaat uit een centrale staf en twee business units, Muziekgebruikers en Rechthebbenden. In 2020 is een nieuwe lange termijn koers bepaald: “to he beat of the drum”. Hierin zijn 4 strategische keuzes gemaakt: gedifferentieerde dienstverlening, inzetten op groei, bevorderen van collectiviteit en verstreken van de organisatie.

Afdeling

De business unit Rechthebbenden is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de leden van Buma/Stemra: het primaire proces van  relatiebeheer tot uitkeringen aan rechthebbenden. De business unit bestaat uit een decentrale staf en afdelingen verantwoordelijk voor ledenservice, registratie van muziekwerken, muziekdetectie en verwerking, distributie (verdeling gelden en uitkering) en klachtafhandeling. Op de business unit werken 70 mensen. De business unit staat onder leiding van een Director Rechthebbenden en ressorteert onder de CEO/Voorzitter Raad van Bestuur.

Functieomschrijving, taken en verantwoordelijkheden

Uitvoering geven aan de nieuwe strategische koers: Naast een gestandaardiseerde nette basisdienstverlening voor iedereen, ook meer op maat ingerichte dienstverlening voor bepaalde segmenten. Daarnaast groeit de behoefte aan meer transparantie en verantwoording op detailniveau. Als Business Proces Management Expert ben je verantwoordelijk voor bewaken, verbeteren van bestaande en (her)inrichten van nieuwe processen in de Rechthebbendenketen of een toegewezen deel daarvan. Van beleid tot dagelijkse uitvoering op de werkvloer en van procesontwerp tot implementatie en operationeel risk management. Hierbij draag je vanzelfsprekend zorg voor de juiste vastlegging van rollen en verantwoordelijkheden, procesdocumentatie,  datastromen, werkinstructies etc. Daarnaast ga je teams en managers ondersteunen en coachen in continu verbeteren. Je rapporteert aan de Director Rechthebbenden en je werkt nauw samen met de leden van het Management Team Rechthebbenden, collega Proces Experts, Customer Journey Experts, Product Owners, Business Control, Internal Audit, Juridische Zaken en IT.

Wie zoeken wij

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een resultaatgerichte zelf-startende collega met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent analytisch sterk en werkt data-gedreven. Je ijkpunt is altijd de voice-of-the-customer en je  opereert daarbij in het spanningsveld tussen first time right, efficiency en het behalen en behouden van hoge kwaliteit. Je  vindt dat het altijd beter kan. Pro-activiteit, besluitvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn daarom onmisbaar in deze functie.

Verder beschik je over de volgende capaciteiten en competenties:

 • Academisch werk- en denkniveau, minimaal een HBO-diploma.
 • Minimaal 7 tot 10 jaar werkervaring bij een (multi-)nationale dienstverlener met complexe financieel-administratieve processen, verantwoordelijk voor:
  • Procesmanagement / Business Process Management;
  • Process Modelling and Process design
  • AO/IC en Operationall Risk Management
  • Continous Improvement
 • Minimaal LEAN Greenbelt certificering. Bij voorkeur LSS Blackbelt.
 • Projectmanagement ervaring. Certificering als Prince2, IPMA zijn een pre.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief voor 22 maart 2021 naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, P&O-adviseur (023-799 75 92).

Buma/Stemra biedt goede arbeidsvoorwaarden, zowel primair als secundair.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.