Procesmanager – Business Process Managagement Expert

Procesmanager – Business Process Management Expert

Voor de Business Unit Rechthebbenden van Buma/Stemra zijn wij op zoek naar een Procesmanager – Business Proces Management Expert (32-40 uur).

Buma/Stemra

Vereniging Buma en Stichting Stemra zijn centrale beheersorganisaties die collectief muziekauteursrechten exploiteren voor ongeveer 30.0000 componisten, tekstschrijvers en uitgevers. Buma en Stemra hebben één werkorganisatie van ongeveer 150 werknemers met één bestuur. Buma/Stemra incasseert en verdeelt jaarlijkse ruim € 200 miljoen aan auteursrechten. Buma/Stemra is de spil tussen de commerciële muziekgebruikers en alle partijen met muziekrecht: componisten, auteurs, uitgevers, erfgenamen en zusterorganisaties. De organisatie bestaat daarom naast een centrale staf uit twee business units, Muziekgebruikers en Rechthebbenden (de leden en aangeslotenen van Buma/Stemra).

Afdeling

De business unit Rechthebbenden is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de leden van Buma/Stemra: het primaire proces van  relatiebeheer tot uitkeringen aan rechthebbenden. De business unit bestaat daartoe uit een decentrale staf en afdelingen verantwoordelijk voor ledenservice, registratie van muziekwerken, muziekdetectie en verwerking, distributie (verdeling gelden en uitkering) en klachtafhandeling. Op de business unit werken 70 mensen. De business unit staat onder leiding van een Director Rechthebbenden en ressorteert onder de CEO/Voorzitter Raad van Bestuur.

Functieomschrijving, taken en verantwoordelijkheden

Bewaken en (her)inrichten van de Rechthebbenden keten, van beleid tot dagelijkse uitvoering op de werkvloer. Consultaties in een brede kring van rechthebbenden en betrokkenen wijzen op een verandering in klantwensen: Naast een gestandaardiseerde nette basisdienstverlening voor iedereen, ook meer op maat ingerichte dienstverlening voor bepaalde segmenten. Daarnaast groeit de behoefte aan meer  transparantie en verantwoording op detailniveau. De business unit Rechthebbenden heeft de uitdaging aangenomen om hier invulling aan te geven. Als Business Proces Management Expert ben je verantwoordelijk voor het beheren en verbeteren van de bestaande bedrijfsprocessen  en het ontwikkelen en implementeren van nieuwe bedrijfsprocessen binnen de businessunit Rechthebbenden. Hierbij draag je vanzelfsprekend zorg voor de juiste vastlegging en vindbaarheid van procesdocumentatie, werkinstructies etc. Daarnaast ga je teams en managers ondersteunen en coachen in continu verbeteren. Je rapporteert aan de Director Rechthebbenden en je werkt nauw samen met de leden van het Management Team Rechthebbenden zoals Managers, Customer Journey Experts, Product Owners, juridische zaken en IT.

Wie zoeken wij

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een resultaatgerichte zelf-startende collega met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent analytisch sterk en werkt data-gedreven. Je ijkpunt is altijd de voice-of-the-customer en je  opereert daarbij in het spanningsveld tussen first time right efficiency en het behalen en behouden van hoge kwaliteit. Je  vindt dat het altijd beter kan. Pro-activiteit, besluitvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn daarom onmisbaar in deze functie.

Verder beschik je over de volgende capaciteiten en competenties:

 • Academisch werk- en denkniveau, minimaal een HBO-diploma.
 • Minimaal 7 tot 10 jaar werkervaring bij een (multi-)nationale dienstverlener met complexe financieel-administratieve processen, verantwoordelijk voor:
  • Procesmanagement / Business Process Management;
  • Process Modelling and Process design
  • Continous Improvement
 • Minimaal LEAN Greenbelt certificering. Bij voorkeur LSS Blackbelt.
 • Projectmanagement ervaring. Certificering als Prince2, IPMA zijn een pre.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief voor 20 december 2019 naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, P&O-adviseur (023-799 75 92).

Buma/Stemra biedt goede arbeidsvoorwaarden, zowel primair als secundair.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.