Secretaresse bestuurssecretariaat (0,8-1,0 fte)

Werken bij Buma/Stemra betekent werken in de dynamische wereld van muziek. Als auteursrechtenorganisatie vormen we de schakel tussen auteurs en gebruikers van muziek.

Wat wij doen
Met circa 150 medewerkers zetten we ons in om de belangen te behartigen van circa 30.000 muziekauteurs en -uitgevers in Nederland. Zij hebben recht op vergoedingen wanneer hun muziekwerk wordt gebruikt. Wij zorgen ervoor dat ze het krijgen. Ook bij gebruik van het werk van buitenlandse tekstdichters of componisten komen we in actie.

 Hoe we dat doen
We zijn er voor onze muziekauteurs en -uitgevers. De exploitatie van hun muziekauteursrecht regelen we zo goed en zorgvuldig mogelijk. Service en kwaliteit staan dan ook hoog in ons vaandel. En ondernemerschap. Want we innoveren onze werkprocessen graag om tegemoet te komen aan de wensen van muziekauteurs en -gebruikers. Dat is de dynamiek die ons werk boeiend maakt en houdt.

Organisatie

Het bestuurssecretariaat heeft als kerntaak de bestuurlijke ondersteuning van het bestuur, de raad van toezicht en de raad van rechthebbenden van Buma/Stemra met betrekking tot alle bestuurlijke juridische aangelegenheden, waaronder het ontwerpen en implementeren van regelgeving omtrent de corporate governance, statuten, reglementen en standaardexploitatiecontracten. De afdeling bestaat uit een bestuurssecretaris, juridisch medewerkster en een secretaresse bestuurssecretariaat. We zijn per direct op zoek naar nog een secretaresse bestuurssecretariaat.

Functieomschrijving

Het bestuur vergadert tweewekelijks. De raad van toezicht, de raad van rechthebbenden en zo’n vijftal commissies vergaderen tweemaandelijks, de ledenvergadering jaarlijks. Doel van de functie is het verlenen van ondersteuning aan de bestuurssecretaris en het uitvoeren van secretariële bestuurswerkzaamheden. Dit houdt concreet het volgende in:

 

 • plannen en voorbereiden van de vergaderingen van raad van toezicht, raad van rechthebbenden, commissies en ledenvergadering;
 • opstellen van notulen, besluiten- en actielijsten en bewaken van de actiepunten;
 • verzorgen van in- en uitgaande correspondentie voor de raad van toezicht, raad van rechthebbenden, commissies en afdeling;
 • fungeren als aanspreekpunt voor in- en externe contacten van de raad van toezicht en de raad van rechthebbenden;
 • gebruikelijke secretariële werkzaamheden voor bestuurssecretaris;
 • diverse secretariële werkzaamheden voor diverse voorzitters en afdeling;
 • diverse administratieve en ondersteunende activiteiten voor afdelingsprojecten.

Profielomschrijving

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een flexibele collega met uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden op uiteenlopend niveau, die klantgericht en met overtuigingskracht te werk kan gaan. Je bent zeer accuraat, stressbestendig en in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Je hebt een uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en je hebt een goed ontwikkeld omgevingsbewustzijn.

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke secretariële functie;
 • Kennis en ervaring met een (grote) vereniging is een pré;
 • Ervaring met het opstellen van notulen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Gedegen kennis van Word, Excel, Outlook en Microsoft Teams.

 Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur je CV met begeleidende brief naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, P&O-adviseur: (023) 799 7592.