Make Internet Fair

12 april 2018

Beste collega’s,

Het is nu of nooit. De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan om de werking van het auteursrecht te verbeteren en binnenkort wordt er over die voorstellen gestemd. Er zijn Europarlementariërs die heel andere ideeën hebben dan wij en het lijkt er zelfs op dat ze willen voorkomen dat makers een eerlijke vergoeding krijgen als hun werk op internet te zien of te horen is. Het is dan ook belangrijk om nu onze stem te laten horen. Teken hier de petitie, zoals al 24.000 Europese makers deden. 

Er zijn nog steeds platforms die onze muziek verspreiden zonder dat er een vergoeding tegenover staat. Dat gebeurt omdat die platforms zich kunnen verschuilen achter verouderde internetwetgeving. De Europese Commissie heeft in 2016, mede op aandringen van auteursrechtorganisaties zoals Buma/Stemra en duizenden Europese makers, wetgeving voorgesteld om dit te veranderen.

Volgende week ga ik naar Straatsburg om Nederlandse Europarlementariërs, mede namens jullie, op het hart te drukken dat ze de voorgestelde wetgeving moeten steunen. Teken de petitie vandaag nog op deze pagina.

Groet,

Eric van Tijn