Online music processing specialist (32-40 uur)

De markt 

Online muziekgebruik is booming! Per jaar wordt er op de verschillende platformen samen meer dan een triljoen keer muziek gestreamed. Het is de taak van het team online usage processing om deze enorme hoeveelheid data te verwerken en zorg te dragen voor accurate facturatie naar partijen als Spotify, TikTok, Apple Music en Netflix. 

Het werk 

Jij support dit team op verschillende gebieden. Zo analyseer je databronnen om mogelijke procesoptimalisaties te onderzoeken, creëer je managementrapportages en breng je issues en changes in kaart. Je werkt met een cutting edge, cloud-based systeem. Ons nieuwe usage processing systeem wordt gebouwd in AWS. Je hebt het volledige datalake tot je beschikking.  

Daarnaast wordt je de go-to specialist voor business rules die bepalend zijn voor een goede werking van onze systemen. Dankzij jouw expertise opereert onze afdeling accuraat en volledig. Ook sta je in contact met operationele experts bij online diensten als Spotify en breng je intern advies uit over ontwikkelingen die in de markt spelen.  

Naast je contact met de DSP’s (zo noemen we partijen als Spotify) werk je samen met andere afdelingen om complexe kwesties die impact hebben op de inrichting van ons systeem te doorgronden en de oplossingen en/of werkprocessen te implementeren, samen met onze IT partners.  

Over jou 

Jij bent accuraat, analytisch, nieuwsgierig en proactief. Je gaat graag de diepte in en vindt uitdaging in ingewikkelde, uitgebreide vraagstukken op het snijvlak van business, werkprocessen en IT. Daarnaast: 

  • Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring in systeem- en procesverbetering. Bij voorkeur heb je gewerkt in de muziekindustrie en heb je kennis van bestandsformaten als DDEX, CCID, CWR en CDM 
  • Heb je bij voorkeur ervaring in projectmanagement of heb je een Lean Greenbelt of vergelijkbare certificering 
  • Spreek en schrijf je vloeiend Engels 
  • Heb je gedegen kennis tools als Excel en PowerBI en het werken met SQL 

Wij bieden jou: 

  • Een nieuw team waarin je een belangrijke rol krijgt  
  • De meeste complete dataset in de muziekindustrie om mee te werken 
  • De mogelijkheid een netwerk op te bouwen bij de grote online streamingplatformen 
  • Uiteraard de optie om een gedeelte van de tijd vanuit huis te werken 

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en zin hebt in een nieuwe uitdaging, stuur dat je CV en motivatiebrief naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, HR adviseur (023-799 75 92) of Jurjan Rietveld, Manager Online usage processing (06-50082805). We ontmoeten je graag! 

Over Buma/Stemra 

Werken bij Buma/Stemra betekent; werken in de dynamische wereld van muziek. Als collectieve auteursrechtenorganisatie zijn we de link tussen componisten, tekstschrijvers en hun uitgevers aan de ene kant, en muziekgebruikers aan de andere kant. 

Wat doen wij 

Met ongeveer 150 medewerkers zetten wij ons in voor meer dan 30.000 muziekauteurs en uitgevers. Zij verdienen een vergoeding wanneer hun composities zijn gebruikt. Wij zorgen ervoor dat zij dat krijgen.  

Hoe doen we dat 

Wij sluiten overeenkomsten met muziekgebruikers voor de exploitatie van het muziekauteursrecht van onze leden. Service en kwaliteit zijn belangrijk voor ons, naast ondernemerschap. We innoveren onze werkprocessen om te kunnen voldoen aan de wensen van zowel muziekgebruikers als songwriters. Die dynamiek maakt ons werk uitdagend.