Online matching specialist (32-40 uur)

De markt 

Online muziekgebruik is booming! Per jaar wordt er op de verschillende platformen samen meer dan een triljoen keer muziek gestreamed. Het is de taak van het team online usage processing om deze enorme hoeveelheid data te verwerken en zorg te dragen voor accurate facturatie naar partijen als Spotify, TikTok, Apple Music en Netflix. 

Het werk 

In dit team heb jij de rol van online matching specialist. Je duikt in de gebruiksbestanden en zoekt daarin naar composities die door onze rechthebbenden zijn gemaakt. Dit doe je door muziek te luisteren, data te vergelijken en in allerlei bronnen informatie te zoeken om tot de beste match te komen. Dankzij jouw bijdrage krijgen de juiste componisten betaald voor het gebruik van hun repertoire. Deze identificatie van composities voeren we uit in een nieuw, cutting edge, cloud-based systeem. In dit veelal geautomatiseerde proces speel jij een belangrijke rol.  

Ook ben je het eerstelijns contact met grote online platformen als Spotify. Je zorgt dat gebruiksbestanden worden aangeleverd, correct worden ingelezen en dat er op tijd wordt gefactureerd.  

Naast je contact met de DSP’s (zo noemen we partijen als Spotify) werk je samen met onze afdeling rechthebbenden om hen van alle nodige informatie te voorzien, zodat zij onze componisten, tekstschrijvers en uitgevers van een zo volledig mogelijk antwoord kunnen voorzien op al hun online gerelateerde vragen.  

Over jou 

Jij bent accuraat, resultaat gedreven en nieuwsgierig. Je vindt het niet erg om repetitieve taken te doen, en zoekt graag de uitdaging om hierin steeds beter te worden. Daarnaast: 

  • Heb je een afgeronde MBO 4 of hbo-opleiding 
  • Spreek en schrijf je goed Engels 
  • Heb je bij voorkeur enige werkervaring in copyright administratie of een vergelijkbare job 

Wij bieden jou: 

  • Een nieuw team waarin je kunt groeien en kunt meewerken in de ontwikkeling 
  • De meeste complete dataset in de muziekindustrie om mee te werken 
  • De mogelijkheid een netwerk op te bouwen bij de grote online streamingplatformen 
  • Uiteraard de optie om een gedeelte van de tijd vanuit huis te werken 

Als je geïnteresseerd bent in deze functie en zin hebt in een nieuwe uitdaging, stuur dat je CV en motivatiebrief naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, HR adviseur (023-799 75 92) of Jurjan Rietveld, Manager Online usage processing (06-50082805). We ontmoeten je graag! 

Over Buma/Stemra 

Werken bij Buma/Stemra betekent; werken in de dynamische wereld van muziek. Als collectieve auteursrechtenorganisatie zijn we de link tussen componisten, tekstschrijvers en hun uitgevers aan de ene kant, en muziekgebruikers aan de andere kant. 

Wat doen wij? 

Met ongeveer 150 medewerkers zetten wij ons in voor meer dan 30.000 muziekauteurs en uitgevers. Zij verdienen een vergoeding wanneer hun composities zijn gebruikt. Wij zorgen ervoor dat zij dat krijgen.  

Hoe doen we dat 

Wij sluiten overeenkomsten met muziekgebruikers voor de exploitatie van het muziekauteursrecht van onze leden. Service en kwaliteit zijn belangrijk voor ons, naast ondernemerschap. We innoveren onze werkprocessen om te kunnen voldoen aan de wensen van zowel muziekgebruikers als songwriters. Die dynamiek maakt ons werk uitdagend.