Medewerker Online/licentie specialist (32 – 40 uur)

Medewerker Online/licentie specialist (32 – 40 uur) 

Heb jij affiniteit met de entertainmentindustrie, nieuwe technologieën en een liefde voor muziek? Lees dan vooral verder.  

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra vertegenwoordigt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De organisatie zorgt voor een vergoeding voor de makers voor het gebruik van hun muziek op onder andere radio, tv, streamingdiensten, podia en in horeca, winkels en bedrijfsruimtes. Daarnaast promoot Buma/Stemra het Nederlands auteursrecht in zowel binnen- als buitenland. Zo wordt bijvoorbeeld Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers een internationaal podium geboden door belangrijke evenementen als Eurosonic Noorderslag en het ADE te ondersteunen. 

Onze organisatie bestaat uit ongeveer 150 gedreven collega’s die zich iedere dag inzetten om voor de (auteurs)rechthebbenden een eerlijke vergoeding voor het gebruik van hun muziek te krijgen. Zo dragen we samen bij aan een wereld vol muziek. 

Afdeling Online
Binnen het Online segment kennen we twee typen klanten, makers én gebruikers van muziek. De makers zijn componisten, tekstschrijvers en uitgevers die zich bij ons aansluiten. We maken ze graag blij met goede vergoedingen voor het online gebruik van hun muziek. Gebruikers van muziek bieden we gemak en service, zodat ze zonder gedoe muziek kunnen gebruiken voor hun app, website of muziekdienst.  

Deze functie valt binnen de Business Unit Operations. 

Functieomschrijving
In deze functie ga je in eerste instantie aan de slag met de administratieve afhandeling van licenties van Online-klanten. Dit betreft o.a. licenties voor muziek op websites of opgaven van streaming platforms. Je ontvangt licentieaanvragen o.a. via de website, via email of telefoon. Je beoordeelt of het een standaard aanvraag is of dat het een wat meer omvattende aanvraag betreft. In dat laatste geval schakel je met de muziekgebruiker of dat binnen jouw domein valt of dat het verstandiger is de aanvraag aan een accountmanager te koppelen. Vervolgens zorg je voor de vastlegging van de gegevens, maak je een licentie aan en zorgt voor de facturering. Periodiek maak je nadere berekeningen over het factuurbedrag en je hebt overleg over eventuele voorschotbedragen van de muziekgebruiker. Je draagt daarbij ook zorg voor de tijdige facturatie en incasso van jouw aandachtsgebied. Regelmatig telefonisch klantcontact met vooral muziekgebruikers is een belangrijk onderdeel van de functie, waarbij voorlichting een belangrijk aspect is. 

Aanvullend zorg je voor de juiste vastlegging en vindbaarheid van procesdocumentatie en werkinstructies en assisteer je bij de (her)inrichting van werkprocessen en het documenteren daarvan.  

Profielomschrijving
We zoeken een zelfstandige, proactieve collega met goede communicatieve vaardigheden.  

  • Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau;
  • Je bent nauwkeurig en klantgericht; 
  • Je bent een teamspeler, je werkt zelfstandig, maar je maakt wel deel uit van een team; 
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; 
  • Kennis van de (online) muziekmarkt is een pre. 

Wat bieden wij?
Goede arbeidsvoorwaarden, dynamische werkomgeving, leuke en enthousiaste collega’s en managementteam, modern innovatief kantoor gericht op hybride werken. 

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief voor 8 oktober a.s. naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rob van den Reek 06 – 54956153.