Medewerker Ledenservice (32-40 uur)

Heb jij affiniteit met de entertainmentindustrie, nieuwe technologieën en een liefde voor muziek? Lees dan vooral verder.

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra vertegenwoordigt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De organisatie zorgt voor een vergoeding voor de makers voor het gebruik van hun muziek op onder andere radio, tv, streamingdiensten, podia en in horeca, winkels en bedrijfsruimtes. Daarnaast promoot Buma/Stemra het Nederlands auteursrecht in zowel binnen- als buitenland. Zo wordt bijvoorbeeld Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers een internationaal podium geboden door belangrijke evenementen als Eurosonic Noorderslag en het ADE te ondersteunen.

Onze organisatie bestaat uit ongeveer 150 gedreven collega’s die zich iedere dag inzetten om voor de (auteurs)rechthebbenden een eerlijke vergoeding voor het gebruik van hun muziek te krijgen. Zo dragen we samen bij aan een wereld vol muziek.

Afdeling

De afdeling onderhoudt actief de relatie met rechthebbenden (componisten, tekstschrijvers en uitgeverijen) en potentiële relaties, zusterorganisaties en derden. De afdeling stemt de dienstverlening van Buma/Stemra aan rechthebbenden optimaal af op hun wensen. Daarnaast heeft de afdeling tot doel om de betrokkenheid van rechthebbenden bij Buma/Stemra te vergroten en een positief imago van Buma/Stemra bij rechthebbenden te bewerkstelligen.

Functieomschrijving

Het doel van deze functie is het adviseren van rechthebbenden en zusterorganisaties over het muziekauteursrecht en de rol van Buma/Stemra daarin.

Dit houdt concreet het volgende in:

 • Het verwerken van administratieve wijzigingen in o.a. contracten, naw gegevens, bankrekeningnummers etc.
 • Het fungeren als vraagbaak en aanspreekpunt voor rechthebbenden.
 • Het beantwoorden van vragen (telefonisch en per email) en overleggen met rechthebbenden, onder andere inzake contracten, richtlijnen en procedures ter voorkoming van commentaren.
 • Het signaleren van kansen vanuit de dagelijkse werkzaamheden en deze gebruiken voor implementatie t.b.v. verbetering van de dienstverlening.
 • Het vertegenwoordigen van Buma/Stemra tijdens concerten, landelijke beurzen of gelijksoortige evenementen en bij regionale en lokale evenementen ter versterking van de relatie met rechthebbenden.
 • Het op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het werk- en belevingskader van rechthebbenden en ontwikkelingen bij overige auteursrechtenorganisaties, beroepsverenigingen etc.
 • Het uitzetten en bewaken van de opvolging van acties en/of vragen bij medewerkers van verschillende afdelingen binnen Buma/Stemra en inlenende partij.

Profielomschrijving

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een zelfstandige, proactieve collega met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt goed luisteren naar de behoefte van de klant en weet deze te vertalen in een inhoudelijk advies. Vanzelfsprekend ben je accuraat en klantgericht en  streef je naar een hoge kwaliteit in je werk. Verder beschik je over de volgende kwalificaties:

 • HBO werk- en denkniveau met minimaal 1 jaar werkervaring;
 • Je bent proactief ingesteld en werkt oplossings- en resultaatgericht;
 • Grote mate van nauwkeurigheid en verantwoordelijkheid;
 • Je wilt graag leren en hebt een hoog energieniveau;
 • Flexibele instelling;
 • Je bent een teamplayer, hebt oog voor je omgeving en legt makkelijk contact;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Gedegen kennis van Word, Excel, Outlook.

Wat bieden wij?

Goede arbeidsvoorwaarden, dynamische werkomgeving, leuk en enthousiaste collega’s en managementteam, modern innovatief kantoor gericht op flexibel werken.

 Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek HR adviseur (023-799 75 92).