Medewerker Internal Audit

Wij zijn op zoek naar een medewerker Internal Audit (24 -32 uur per week).

Buma/Stemra

Vereniging Buma en Stichting Stemra zijn centrale beheersorganisaties die collectief muziekauteursrechten exploiteren voor ongeveer 30.000 componisten, tekstschrijvers en uitgevers. Buma en Stemra hebben één werkorganisatie van ongeveer 160 werknemers met één directie. Buma/Stemra verwerkt jaarlijkse ruim € 200 miljoen aan auteursrechten.

Afdeling

De afdeling Finance van Buma/Stemra bestaat uit Accounting, Control, Treasury, Inkoop en Credit Control. Op de afdeling werken 17 medewerkers. De afdeling is onder meer verantwoordelijk voor de financiële administratie, de management informatie en de verslaglegging van Buma/Stemra en enkele gelieerde stichtingen. De afdeling Internal Audit bestaat uit twee medewerkers, waar de medewerker Internal Audit een onderdeel van uit maakt. Internal Audit werkt nauw samen met de afdeling Finance en rapporteert rechtstreeks aan de CFO en, indien nodig, aan de CEO en/of de voorzitter van de Audit Commissie van de RvT.

Functieomschrijving

Doel van de functie is middels het beschrijven en analyseren van alle relevante bedrijfsprocessen en het management te adviseren over voortdurende verbetering van het systeem van internal controls. Verder worden interne audits uitgevoerd ten behoeve van interne en externe wet- en regelgeving. Ten slotte maakt ondersteuning van de externe accountant bij de reguliere auditwerkzaamheden ook onderdeel uit van deze functie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het doen van controles (o.a. op basis van deelwaarnemingen) ten aanzien van processen, procedures, en gegevens van de afdelingen Finance, Muziekgebruikers en Rechthebbenden inclusief de ondersteunende IT-processen.
 • Het interviewen van bij de audits betrokken medewerkers.
 • Het ondersteunen bij het opstellen van auditrapportages en het evalueren van gerealiseerde audits.
 • Het doen van aanbevelingen ter verbetering van onderzochte processen, het verzorgen van follow-up en het assisteren bij de implementatie van gedane aanbevelingen.
 • Het verzorgen van aanbevelingen over onderzochte policies en procedures en het toezien op de implementatie daarvan.
 • Het ondersteunen van de externe accountantscontrole door het aanleveren van informatie aan externe accountants.

Wie zoeken wij

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een zelfstandige collega met een pragmatische aanpak en kritische instelling. Pro-activiteit, besluitvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar in deze functie. Je bent gericht op het behalen van resultaat en het leveren van kwaliteit.

 • Minimaal afgeronde HBO-opleiding in de richting Accountancy of Bedrijfseconomie (denkvermogen HBO+ of Universitair);
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, wil graag leren en hebt een hoog energieniveau;
 • Je bent in staat meerdere prioriteiten te beheren en zo nodig snel te schakelen;
 • Gedegen kennis van Administratieve Organisatie/Interne Controle;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief voor 18 oktober naar de afdeling HR, e-mailen naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, HR adviseur (023-799 75 92).

Buma/Stemra biedt goede arbeidsvoorwaarden, zowel primair als secundair.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.