Medewerker debiteurenbeheer/Credit Control

Wij zijn op zoek naar een medewerker debiteurenbeheer (24 -32 uur per week) voor de tijdsduur van minimaal een jaar.

Buma/Stemra

Vereniging Buma en Stichting Stemra zijn centrale beheersorganisaties die collectief muziekauteursrechten exploiteren voor ongeveer 30.000 componisten, tekstschrijvers en uitgevers. Buma en Stemra hebben één werkorganisatie van ongeveer 160 werknemers met een Raad van Bestuur. Buma/Stemra verwerkt jaarlijkse ruim € 200 miljoen aan auteursrechten.

Afdeling

De afdeling Finance van Buma/Stemra bestaat uit de deelgebieden Accounting, Control, Treasury, Inkoop en Credit Control. Op de afdeling werken 17 medewerkers. De afdeling is onder meer verantwoordelijk voor de financiële administratie, de management informatie en de verslaglegging van Buma/Stemra en enkele gelieerde stichtingen. De medewerker Debiteurenbeheer houdt zich bezig met het incasseren van auteursrechtelijke vergoedingen voor het muziekgebruik binnen verschillende markten in met name Nederland.

Functieomschrijving

Als debiteurenbewaker ben je verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer van muziekgebruikers. Deze muziekgebruikers (zoals concertzalen, omroepen, horecaondernemers) betalen aan Buma/Stemra een wettelijke vastgelegde vergoeding voor het gebruik van muziek.

Taken en verantwoordelijkheden

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

–        Het signaleren van kredietrisico’s en het voorkomen c.q. beperken van vermogensschade voor de organisatie.

–        Het toezien op de tijdige en volledige aanmaningsstappen in de klant gerelateerde trajecten en  de inning van de te vorderen bedragen.

–        Het bewaken van en het informeren over de voortgang voor lopende incasso’s.

–        Het  voorbereiden van dossiers met een complexe structuur, in geval een incassoactiviteit wordt overgedragen aan de deurwaarder of advocaat.

–        Het (tweedelijns) telefonisch en schriftelijk aanmanen van debiteuren.

–        Het genereren van betalingsherinneringen.

 

       

Wie zoeken wij

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een flexibele, enthousiaste en zelfstandige collega met een pragmatische aanpak en kritische instelling. Pro-activiteit, besluitvaardigheid en goede communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar in deze functie. Je bent gericht op het behalen van resultaat en het leveren van kwaliteit.

  • Minimaal afgeronde MBO+ werk en denkniveau;
  • Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring in incasso en/of debiteurenbeheer;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal;
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hebt een hoog energieniveau;
  • Je bent in staat meerdere prioriteiten te beheren;
  • Je kan je werk goed plannen en organiseren en je bent accuraat.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief voor 31 oktober naar de afdeling HR, sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, HR adviseur (023-799 75 92).

Buma/Stemra biedt goede arbeidsvoorwaarden, zowel primair als secundair.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.