Manager Risk Compliance

Heb jij affiniteit met de entertainmentindustrie, nieuwe technologieën en een liefde voor muziek? Ben jij bovendien een ervaren en bevlogen manager op het gebied van risico management en compliance? Lees dan vooral verder. Voor de afdeling Risk Management & Compliance zijn wij op zoek naar een manager Risk Management & Compliance (32-40 uur per week), lid van het MT.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra vertegenwoordigt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De organisatie zorgt voor een vergoeding voor de makers voor het gebruik van hun muziek op onder andere radio, tv, streamingdiensten, podia en in horeca, winkels en bedrijfsruimtes. Daarnaast promoot Buma/Stemra het Nederlands auteursrecht in zowel binnen- als buitenland. Zo wordt bijvoorbeeld Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers een internationaal podium geboden door belangrijke evenementen als Eurosonic Noorderslag en het ADE te ondersteunen.

Onze organisatie bestaat uit ongeveer 150 gedreven collega’s die zich iedere dag inzetten om voor de (auteurs)rechthebbenden een eerlijke vergoeding voor het gebruik van hun muziek te krijgen. Zo dragen we samen bij aan een wereld vol muziek.

Afdeling
De afdeling Risk Management & Compliance draagt actief bij aan het definiëren en realiseren van goed operationeel risicomanagement dat compliant is met wet & regelgeving en sociale normen & waarden. De afdeling bestaat uit een meewerkend manager en een R&C consultant, en houdt zich bezig met: Opzetten en uitdragen van beleid; Beheer van het risico&control-framework; Koppelen van risicomanagement aan de strategie en performance van Buma/Stemra; Verstevigen en up-to-date houden van kennis en vaardigheden op het gebied van risicomanagement en compliance in 1e en 2e lijn.

Functieomschrijving
Jouw enthousiaste, positieve en proactieve houding maakt dat je gemakkelijk, zowel intern als extern, contacten legt. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je kunt goed overweg met COSO ERM, ISO 27000, Compliance Risico Management en GRC-systemen & methodieken (Governance Risk Compliance). Je zet analyses en adviezen helder en beknopt op papier als basis voor draagvlak, risico-eigenaarschap en besluitvorming. Je kunt makkelijk schakelen en balanceren tussen hoofd -en bijzaken, theoretische kennis en pragmatische toepasbaarheid. Daarnaast zorg je voor een optimale samenwerking binnen jouw team en heb je regelmatig contact en zoek je de verbinding met andere stakeholders binnen Buma/Stemra. Door goede managementinformatie weet je transparant inzage te geven in de behaalde resultaten. Je hebt een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid, je rapporteert aan de CFO en de Audit Commissie van de Raad van Toezicht.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen van het risico&control-framework;
 • Richting geven aan activiteiten om het risicomanagement te koppelen aan de strategie en performance;
 • Verstevigen van risicomanagement kennis en vaardigheden in 1e en 2e lijn;
 • Onderhouden van een goede relatie met de RvB, Raad van Toezicht, MT, 1e lijn en relevante 2e lijnen zoals IT, HR, Juridische Zaken;
 • Mede vormgeven en verder ontwikkelen van de standaard risicomanagement taal;
 • Bijhouden van ontwikkelingen, het analyseren van de impact van wet- en regelgeving en het effectief vertalen en implementeren hiervan binnen de context van de organisatie;
 • Faciliteren en inspireren van de RvB en MT, waaronder het opstellen en doorvertalen van de Risk Appetite;
 • Organiseren van een volwassen risicodialoog op projecten, afdelingen, processen;
 • Beheren van de risicokennis-database en stimuleren dat incidenten worden geregistreerd en geanalyseerd incl. monitoren van 1e lijn opvolging van acties en issues;
 • Opstellen van interne rapporten;
 • Stimulatie en validatie van risicoanalyses uitgevoerd door 1e lijn;
 • Maken van dwarsdoorsneden van risicoanalyses en vertaling naar concrete adviezen voor het management;
 • Managen van het Risk Management & Compliance team.

Profielomschrijving
Naast een afgeronde HBO+ opleiding beschik je over ruime (5+ jaar) relevante leidinggevende en uitvoerende werkervaring op het gebied van Risk Management & Compliance. Je hebt bij voorkeur zowel ervaring in de 1e lijn business als 2de lijn staf. Je werkt nauwkeurig en je bent steeds actief op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van je eigen werk en dat van anderen naar een hoger niveau te tillen. Je creëert draagvlak binnen de organisatie en binnen je team, en kunt een proces (bij) sturen. Je voelt je als een vis in het water als manager, consultant en facilitator.

Verder beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Je bent een teamplayer, hebt oog voor je omgeving en legt makkelijk contact;
 • Je bent analytisch, accuraat en constructief;
 • Je bent proactief ingesteld, integer en positief kritisch;
 • Vakinhoudelijk: Enterprise Risk Management, Compliance, 3 Lines Model,
  Risk & Control Self Assessments (RCSA), Systematische Integriteits Risico Analyse (SIRA), Change Risk Assessment, Scenario Analyse, Control Testing, Product Approval & Review Process (PARP);
 • Wet- & Regelgeving: Wft, CvTA, Basel II;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Kun jij verder vormgeven aan deze nieuwe functie? Stuur dan je CV met begeleidende brief naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, HR-adviseur: (023) 799 7592.