LICENTIE LIVE EVENTS

Om weer te kunnen genieten van live muziek, bieden wij je een licentie op maat.

Live-events kunnen weer plaatsvinden!

SAMEN BOUWEN AAN EEN RIJKE MUZIEKCULTUUR

Buma/Stemra zet zich in voor een gezonde muziekindustrie, waarin muziekauteurs eerlijk worden beloond. Van de grote auteurs, tot auteurs die ooit groot gaan worden. Op die manier bouwen we samen aan de open en innovatieve muziekcultuur waar Nederland bekend om staat.

DE MOGELIJKHEDEN

Omdat ieder event uniek is, houden we bij de toepassing van het tarief rekening met verschillende situaties. Vraag voorafgaand aan het event een passende licentie aan en zorg dat de muziekrechten geregeld zijn.

LIVE EVENT
Het tarief baseren we op de ticketomzet en de gages/uitkoopsommen. De ticketomzet is leidend, tenzij het totaal bedrag aan artiesten hoger is. Over dit bedrag rekenen we een percentage. Vaak is dit 7%. Als er geen entree gevraagd wordt en de artiesten treden (nagenoeg) belangeloos op, is er een minimumtarief o.b.v. oppervlakte.
VOORKOM ADDITIONELE KOSTEN
Door tijdig opgave te doen bij Buma, voorkom je additionele kosten. De periode na het evenement is van invloed op het kostenpercentage. Tot een maand na het event zullen we geen additionele kosten in rekening brengen. Als je opgave doet tussen 1 en 2 maanden na afloop van je event, betaal je 10% toeslag. Iedere opvolgende twee maanden betaal je 5% meer, tot een maximum van 20% toeslag.
MUZIEK IN DE HORECA
Bij muziek in de horeca is een amusementsmuziek licentie nodig. Als je een evenement organiseert dat buiten deze grenzen valt, heb je (aanvullend) een Live-Event licentie nodig. Zolang de gage/uitkoopsom van de uitvoerenden lager is dan € 1.000,- (excl. BTW) per uitvoering en de toegangsprijs lager is dan € 25,- (excl. BTW) is de amusementsmuziek licentie afdoende. Als je een evenement organiseert dat buiten deze grenzen valt, heb je (aanvullend) een Live-Event licentie nodig.

DOWNLOADS

Meer informatie over het tarief voor een live event, lees je in onderstaand document.

LICENTIETARIEF

Wil je advies op maat of heb je vragen?

Neem contact op met Buma/Stemra via 023 - 799 7801 of podia.evenementen@bumastemra.nl

Muziekliefhebbers mee laten genieten vanuit huis? Vraag dan een licentie voor een livestream (Nederlandse markt) aan.

GOED GEREGELD KLINKT BETER