Dance Event

Een uniek event, vraagt om een muzieklicentie op maat.

LICENTIE DANCE EVENTS

Goed nieuws! We gaan het licentietarief nauwkeuriger toepassen.

WAAROM EEN MUZIEKLICENTIE?

Buma/Stemra zet zich in voor een gezonde muziekindustrie, waarin muziekauteurs eerlijk worden beloond. Van de grote auteurs, tot auteurs die ooit groot gaan worden. Van subgenre-events tot aan ADE met ruim 400.000 bezoekers. Op die manier bouwen we samen aan de open en innovatieve dance cultuur waar Nederland bekend om staat.

WELKE MOGELIJKHEDEN ZIJN ER

Omdat ieder event uniek is, houden we bij de toepassing van het tarief rekening met verschillende situaties. Vraag voorafgaand aan het event een passende licentie aan en zorg dat de muziekrechten geregeld zijn.

RECETTE OF GAGE
De te betalen vergoeding is een percentage van de recette, of van de gages indien het totaalbedrag aan gages dat je aan de artiesten betaalt hoger is dan de recette. Het te betalen percentage kan 3%, 5%, of 7% zijn, afhankelijk van het muziekgebruik tijdens het event. Lever deze informatie tot maximaal 1 maand na het event bij ons aan.
VOORKOM ADDITIONELE KOSTEN
Door tijdig opgave te doen bij Buma, voorkom je additionele kosten. De periode na het evenement is van invloed op het kostenpercentage. Tot een maand na het event zullen we geen additionele kosten in rekening brengen. Als je opgave doet tussen 1 en 2 maanden na afloop van je event, betaal je 10% toeslag. Iedere opvolgende twee maanden betaal je 5% meer, tot een maximum van 20% toeslag.
SETLIJST EN FINGERPRINT
Lever direct na het evenement een setlijst, fingerprintgegevens of audio file (bij recette of uitkoopsommen <€100K) van het gebruikte repertoire aan, zodat wij het juiste percentage kunnen vaststellen. Voor stages die niet gefingerprint zijn kun je de info aanvullen met setlijsten in Buma format.

DOWNLOADS

Voor meer informatie over het tarief voor dance events, download de tariefflyer.

LICENTIETARIEF

Wil je advies op maat of heb je vragen?

Neem contact op met Juliette Tetteroo via 023 - 799 73 17 of dance.events@bumastemra.nl

Vul onderstaand formulier in en mail dit aangevuld met de opgave. Doe dit binnen een maand na je event en wij zorgen voor de rest.

GOED GEREGELD KLINKT BETER