Kerstgroet Marleen Kloppers en Bernard Kobes, Raad van Bestuur Buma/Stemra

Hoofddorp, 20 december 2021

Beste allemaal,

Terwijl we dit schrijven, is er zojuist een brede en langdurige lockdown aangekondigd. Een nieuwe klap om te incasseren, in het gevecht tegen het virus. Ook al was de avondlockdown voor onze sector al zeer impactvol, deze nog verdergaande maatregelen treffen ons hard aan het einde van een jaar wat – opnieuw – moeilijk was. Daarom richten we ons graag even tot jullie, in een wat uitgebreider schrijven dan in de kerstkaart mogelijk was. Niet zozeer om het te hebben over de successen van 2021 of wat 2022 in petto heeft vanuit Buma/Stemra, maar juist om even stil te staan. Bij jullie: het hart van Buma/Stemra.

We weten namelijk hoe heftig dit is voor alle componisten, tekstschrijvers en uitgevers die bij ons aangesloten zijn. Maar ook voor iedereen die op een andere wijze werkzaam is in onze geweldige muziekindustrie en ondersteunend is aan onze leden: startende makers, muziekdocenten, technici. En natuurlijk  voor iedereen die zo dankbaar gebruik maakt van de muziek van onze leden: de horeca, podia, de kappers. We zijn zo sterk van elkaar afhankelijk en zitten op dit moment allemaal in hetzelfde schuitje. We hopen dat we elkaar op dit moment een beetje vast kunnen houden. Dat er ruimte is voor begrip en barmhartigheid, voor solidariteit.

Gelukkig is 2021 ook mooi en goed geweest: we konden weer! Met de QR code konden theaters en podia weer open en kon Nederland weer genieten van live muziek. Wat was dat fantastisch, na zo’n lange tijd niets. Laten we daaraan vasthouden, aan dat gevoel. Want op een moment kan het weer en wat zien we daarnaar uit! Met een biertje in de hand op een festival, schouder aan schouder genieten van al het moois wat er in Nederland te horen is. Dankzij jullie. We hebben jullie nodig. Nederland heeft jullie nodig, ook in 2022. Muziek heeft zich, zeker tijdens deze pandemie, weer eens stevig bewezen als aanjager van maatschappelijke groei en verbinding. Persoonlijk zijn wij jullie daar ontzettend dankbaar voor.

Dus hou vol! Wij bij Buma/Stemra zullen alles doen wat in onze macht ligt om jullie te ondersteunen. Met de beste deals met online platforms, met heldere afspraken met horeca, met slimmere tools binnen MijnBumaStemra, met ondersteuning waar het nodig is op het gebied van bijvoorbeeld streaming van live optredens. En hopelijk met een derde fase van het Investeringsfonds Muziek. We houden jullie over dit laatste op de hoogte. Mocht je vragen hebben, schroom niet om ons te bellen of te mailen. We denken graag met je mee en horen het graag als jullie ideeën hebben om met elkaar deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Onderaan deze mail vind je onze contactgegevens.

We wensen je hele fijne feestdagen en een creatief, succesvol en gezond 2022. We hopen iedereen snel weer te kunnen treffen bij een podium, op een grasveld, in een concertzaal of waar dan ook jullie geweldige muziek te horen is.

Hartelijke groet,
Marleen Kloppers en Bernard Kobes
Raad van Bestuur

info@bumastemra.nl
023-799 99 99