International Analyst/Medewerker International

Nederlandse muziek scoort in het buitenland; denk aan de DJ’s, maar ook acts als André Rieu en Within Temptation enzovoort doen het goed.

Buma/Stemra is de Nederlandse organisatie voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. Muziekgebruik in het buitenland (zoals o.a. optredens, radio en tv ) wordt door de buitenlandse zusterorganisatie geïncasseerd en uitgekeerd aan Buma/ Stemra. De vergoedingen en bijbehorende data(files) uit het buitenland komen binnen bij de afdeling International. Het team van deze afdeling zorgt voor een optimale incasso en onderhoudt relaties met de zusterorganisaties. Op basis van analyse van de beschikbare gegevens en uitgevoerd marktonderzoek anticipeert de afdeling International op de vele kansen en ontwikkelingen in de internationale markt.

De werkzaamheden op de International Department zijn divers en variëren van administratieve werkzaamheden tot het behandelen van gecompliceerde cases. Een greep uit jouw werkzaamheden;

  • Je draagt zorg voor de correcte ontvangst en verwerking van omzet uit het buitenland;
  • Je onderhoudt relaties met de buitenlandse zusterorganisaties. International is dé intermediair tussen Buma/Stemra en het buitenland;
  • Je behandelt vragen van andere afdelingen met betrekking tot het buitenland;
  • Je houdt je bezig met het verzamelen van marktinformatie en het uitvoeren van analyses;
  • Je faciliteert bezoeken van buitenlandse zusterorganisaties.

Ter versterking van ons team zijn wij per direct op zoek naar een:

International Analyst (Medewerker International)

 Je hebt aantoonbare affiniteit met of bent afkomstig uit de muziekwereld en ziet het belang van een eerlijke vergoeding voor onze auteurs en muziekuitgevers;

  • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en ziet de uitdaging in het analyseren van data en marktinformatie;
  • Je bent proactief in het bedenken van nieuwe manieren om de incasso, informatievergaring en analyse te verbeteren.
  • Met een hoge mate van accuratesse, cijfermatig inzicht en scherpzinnigheid maak jij het verschil;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal en Excel;
  • Je bent betrokken, sociaal en flexibel, eigenschappen die belangrijk zijn in je contacten met onze buitenlandse zusterorganisaties en de interne afdelingen bij Buma/Stemra.

Herken jij jezelf hierin? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega.

Wij bieden jou!

Je verdient bij ons een marktconform salaris, krijgt 28 vrije dagen, en je komt terecht in een leuk en compact team van muziekminnende collega’s. Wij werken flexibel in een fijne werkomgeving die goed bereikbaar is. Er wordt in eerste instantie gekeken naar een fulltime dienstverband.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en denk je dat je de uitdaging aan kan? Stuur dan je CV met motivatiebrief vóór 11 januari a.s. naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Claudia Verhoef, Human Resources: (023) 799 75 94.