ICT projectmanager

Voor ICT team van Buma/Stemra zijn wij op zoek naar een enthousiaste projectmanager die zorgt dat projecten in de organisatie tot een goed resultaat leiden.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra is een collectieve beheerorganisatie voor muziekauteursrecht en vertegenwoordigt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De organisatie draagt bij aan een wereld vol muziek waarin een eerlijke vergoeding voor het maken enerzijds en het gebruiken anderzijds in een goede balans met elkaar bestaan. Daarnaast promoot Buma/Stemra het Nederlands auteursrecht in zowel binnen- als buitenland. Zo bieden we bijvoorbeeld Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers een internationaal podium door belangrijke evenementen als Eurosonic Noorderslag en ADE te ondersteunen. Onze organisatie bestaat uit ca. 150 gedreven collega’s die zich iedere dag inzetten voor de (auteurs)rechthebbenden. Wij streven naar een transparante en integere organisatie, we zoeken verbinding met alle stakeholders, we handelen professioneel en doen ons werk met plezier. Zo dragen we samen bij aan een wereld vol muziek.

Het team
Het ICT team bestaat uit 10 interne collega’s en ca. 30-50 specialisten die via onze leveranciers iedere dag aan het Buma/Stemra ICT landschap werken. De belangrijkste uitdaging voor het team ligt in het platform-vervangingsprogramma dat de komende jaren loopt. Maar ook daarna blijft er veel te doen op het vlak van continuous development. Zowel in het eigen landschap als in het bredere (internationale) ecosysteem in de muziekindustrie.

Wat ga je doen?
Als ICT projectmanager bij Buma/Stemra werk je zelfstandig van begin (en zelfs daarvoor) tot eind van projecten en ben jij verantwoordelijk voor het boeken van een goed projectresultaat. De opdrachten voor projecten zijn gevarieerd en kunnen gaan over optimalisatie van bestaande systemen, implementatie van nieuwe applicaties of het oplossen van integratie uitdagingen in het complexe datalandschap van Buma/Stemra. Je rapporteert aan de CIO.

De taken van de ICT Projectmanager zijn onder andere:

 • Het succesvol opleveren van ICT projecten binnen de gehanteerde projectmethodiek;
 • Het opstellen van randvoorwaarden, projectplannen en het uitvoeren daarvan;
 • Het fungeren als (inhoudelijk) trekker in project- en werkgroepen;
 • De verantwoordelijkheid voor budgetbewaking, verslaglegging en het maken van activiteitenlijsten;
 • Het informeren van alle stakeholders van status en tussenresultaten, en bij afwijkingen hiervan de benodigde maatregelen nemen om het eindresultaat te garanderen;
 • Het adviseren bij complexe vraagstukken binnen de organisatie en meedenken op tactisch niveau;
 • Het bewaken van transparantie in de samenwerking tussen Buma/Stemra en de leveranciers, en waar nodig opzetten van Service Level Agreements als basis voor de overdracht van het project aan de beheerorganisatie;
 • Het voortdurend aandacht hebben voor het creëren van draagvlak bij de gebruikersorganisatie (zowel vooraf, als gedurende de looptijd van het project). Daarbij creatief zijn in het vinden van effectieve en kostenefficiënte vormen.

Wie zoeken wij?
Jouw enthousiaste, positieve en proactieve houding maakt dat je gemakkelijk, zowel intern als extern, contacten legt. Verder zijn wij op zoek naar een zelfstandige en flexibele collega met een pragmatische aanpak en kritische instelling. Analytisch vermogen, gecombineerd met oog voor de wensen en behoeften van onze rechthebbenden, muziekgebruikers en interne collega’s zijn onmisbaar in deze functie. Je bent gericht op het leveren van kwaliteit en (verbeteren van) het resultaat. Daarnaast weet je  inzichten om te zetten in advies en hiervoor draagvlak  te creëren. Verder beschik je over de volgende vaardigheden:

 • HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur in een dienstverlenende organisatie;
 • 4 à 5 jaar relevante IT projectmanagement ervaring;
 • kennis van het verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van IT hierin;
 • ervaring met de combinatie van agile development met klassiekere projectmanagement methodieken;
 • aantoonbare expertise in zowel implementaties van standaard IT oplossingen, als in het managen van maatwerk software ontwikkeling;
 • vaardigheden in ketendenken en het overzien van complexe (data)landschappen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij?
Deze positie geeft je de kans om echt invloed te hebben op de verdere ontwikkeling van onze organisatie, in een industrie die op alle vlakken (maar zeker op data & technologie gebied) in beweging is. Buma/Stemra is een dynamische werkomgeving, met gepassioneerde collega’s en een enthousiast ICT team. Ons kantoor is Hoofddorp is modern en innovatief, en we zijn goed ingericht om  flexibel- en thuiswerken te faciliteren.

Naast dat alles bieden we een goede set arbeidsvoorwaarden. Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen plus 2 collectieve dagen. Een goed salaris afgestemd op jouw ervaring, uitzicht op een vast dienstverband, en een laptop en een mobiel van de zaak. Natuurlijk met de mogelijkheid tot regelmatig thuiswerken.

Interesse? 
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Stuur dan je CV met een korte motivatie naar sollicitatie@bumastemra.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, HR adviseur (023-799 75 92).