Nieuwe wetgeving: geef je BSN uiterlijk 31 december 2022 door via MijnBumaStemra

31 oktober 2022

Bij Buma/Stemra aangesloten componisten en auteurs hebben van Buma/Stemra een bericht ontvangen over nieuwe wetgeving in het aanleveren van gegevens aan de Belastingdienst.

Door deze nieuwe wetgeving is Buma/Stemra verplicht vanaf uiterlijk 31 januari 2023 Burgerservicenummers (BSN) aan de Belastingdienst door te geven. Deze verplichting betreft alleen componisten en auteurs en heeft geen betrekking op uitgeverijen, erfgenamen en Auteurs B.V.'s.

Om aan deze verplichting te kunnen voldoen hebben wij uiterlijk 31 december 2022 het BSN van bij ons aangesloten componisten en auteurs nodig. Om de veiligheid van het delen van het BSN te kunnen waarborgen, kan het BSN uitsluitend via het beveiligde MijnBumaStemra account worden ingevuld. 

Let op! Geef je BSN nooit door via e-mail, brief of telefoon. Onze medewerkers mogen en kunnen deze gegevens niet verwerken!

Weet je niet zeker of je belastingplichtig bent? Check hier de voorwaarden

Heb je nog geen account in MijnBumaStemra? Onderaan deze pagina vind je meer informatie en kun je een account aanmaken.

Meer weten?

De Belastingdienst heeft informatie nodig om op juiste wijze belasting te kunnen heffen en om haar controletaak goed te kunnen uitoefenen. In de wet is daarvoor onder meer een verplichting opgenomen voor administratieplichtigen waaronder Buma/Stemra om mee te werken aan het verkrijgen van gegevens en inlichtingen ten behoeve van de heffing van derden.

De verplichting om dat soort gegevens te verstrekken wordt wel aangeduid als renseignering.

Buma/Stemra zal de BSN (persoonsgegevens in de zin van de AVG) verstrekken aan de Belastingdienst om te voldoen aan de renseigneringverplichting op grond van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen.

Heb je nog geen MijnBumaStemra account? Dan is het belangrijk om een account aan te maken. Dit is de enige veilige manier waarop je jouw BSN aan ons door kunt geven.

Aan een MijnBumaStemra account zijn geen extra kosten verbonden. Je kunt hier gemakkelijk jouw persoonlijke informatie inzien, wijzigen en in deze omgeving kun je alles rond jouw muziek regelen. Hier vind je alle voordelen van het aanmaken van een MijnBumaStemra account