Licenties voor niet-commercieel gebruik

Creative Commons biedt auteurs, kunstenaars, wetenschappers en alle andere creatieve makers de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan. Buma/Stemra biedt de bij haar aangesloten auteurs de mogelijkheid om, naast commerciële exploitatie via Buma/Stemra, zelf niet-commerciële exploitatie voor strikt promotionele doeleinden van muziekwerken via Creative Commons te licenseren. Reeds bij Buma/Stemra aangesloten auteurs kunnen dus zelf niet-commercieel gebruik licenseren onder de Creative Commons voorwaarden binnen de kaders van het lidmaatschap van, en de commerciële exploitatie door Buma/Stemra.

Ook kan een tekstschrijver of componist die tot nu toe zijn werk alleen onder niet-commerciële Creative Commons voorwaarden uitbracht, ervoor kiezen om lid te worden van Buma/Stemra en zo het innen van vergoedingen voor het commercieel gebruik van zijn werken over te dragen aan Buma/Stemra. In alle gevallen zal commercieel gebruik via Buma/Stemra blijven lopen.

Als u gebruik wilt maken van deze voorziening, dan kunt u dit bij Buma/Stemra kenbaar maken door het invullen van onderstaand formulier. Hier vindt u meer informatie over de voorwaarden.

    Creative Commons

    Ik ga akkoord met de speciale voorwaarden.


    Op dit formulier is ons privacyreglement van toepassing.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.