Licenties voor niet-commercieel gebruik

Creative Commons biedt auteurs, kunstenaars, wetenschappers en alle andere creatieve makers de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan. Buma/Stemra biedt de bij haar aangesloten auteurs de mogelijkheid om, naast commerciële exploitatie via Buma/Stemra, zelf niet-commerciële exploitatie voor strikt promotionele doeleinden van muziekwerken via Creative Commons te licenseren. Reeds bij Buma/Stemra aangesloten auteurs kunnen dus zelf niet-commercieel gebruik licenseren onder de Creative Commons voorwaarden binnen de kaders van het lidmaatschap van, en de commerciële exploitatie door Buma/Stemra.

Ook kan een tekstschrijver of componist die tot nu toe zijn werk alleen onder niet-commerciële Creative Commons voorwaarden uitbracht, ervoor kiezen om lid te worden van Buma/Stemra en zo het innen van vergoedingen voor het commercieel gebruik van zijn werken over te dragen aan Buma/Stemra. In alle gevallen zal commercieel gebruik via Buma/Stemra blijven lopen.

Als u gebruik wilt maken van deze voorziening, dan kunt u dit bij Buma/Stemra kenbaar maken door het invullen van onderstaand formulier. Hier vindt u meer informatie over de voorwaarden.

Creative Commons

Ik ga akkoord met de speciale voorwaarden.


Op dit formulier is ons privacyreglement van toepassing.