Deadline aanmelden voor het inJazz festivalprogramma nadert!

8 februari 2018

Op 28 en 29 juni organiseert inJazz haar 12e editie in Rotterdam. Een prestigieuze conferentie voor de internationale jazzsector. Op donderdag- en vrijdagavond vindt het gratis toegankelijke festivalprogramma plaats. Muzikanten en componisten presenteren zich aan een publiek vol eigenaren van record labels, managers, programmeurs en journalisten. Nederlandse acts kunnen zich nog tot 25 februari hiervoor aanmelden.

Aanmelden voor de inJazz showcases
Van cool jazz, bebop en fusion tot world, big band en crossover. Nog tot zondag 25 februari kunnen Nederlandse artiesten, met repertoire geregistreerd bij Buma/Stemra, zich aanmelden voor het festivalprogramma. Een jury bestaande uit Nederlandse professionals maakt uit alle aanmeldingen de uiteindelijke selectie. Acts die zijn geselecteerd voor het festivalprogramma horen dit uiterlijk 1 april. Aanmelden kan alleen digitaal en via deze link: showcase.injazz.nl/showcase.html. Daar vinden geïnteresseerde acts ook de voorwaarden en meer informatie over de vergoeding van initiatiefnemer Buma.

Livemuziek tijdens inJazz
Het gratis toegankelijke festivalprogramma van inJazz vindt plaats op donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 juni in Rotterdam. Meer dan veertig acts treden op, verdeeld over verschillende podia. Het programma bestaat uit drie onderdelen. ‘Dutch inJazz’ staat voor de 25 geselecteerde Nederlandse bands. Met ‘Next Generation Jazz’ presenteert inJazz getalenteerde masterstudenten van Nederlandse conservatoria, aangedragen door hun school. Internationale acts komen terug onder de noemer ‘Europe inJazz’. Een aantal toonaangevende Europese festivals dragen een opmerkelijke act uit hun land aan. De intentie is dat al deze acts niet alleen tijdens inJazz, maar op een aantal Europese festival zullen optreden.

inJazz: het grootste Nederlandse jazznetwerkevenement
Jazz professionals verzamelen zich op 28 en 29 juni in Rotterdam voor de 12e editie van inJazz. Een prestigieus netwerkevenement voor de internationale jazzsector en een initiatief van Buma. Vrijdag overdag vindt het conferentieprogramma plaats. Een dag vol nieuwe ontmoetingen of juist het verstevigen van zakelijke relaties. Sprekers uit binnen- en buitenland delen kennis en ervaringen en bespreken actuele topics. Een programma met inspirerende panels, keynotes, presentaties, de uitreiking van de Buma Boy Edgar Prijs en diverse netwerkmomenten. In de avonduren, zowel donderdag als vrijdag, presenteren (inter)nationale artiesten zich aan de aanwezige professionals. Van aanstormend talent tot gevestigde artiesten. Het volledige programma verschijnt de komende maanden stapsgewijs op www.injazz.nl.