De schilderijen van Buma/Stemra

In 1913 werd de Vereniging Buma opgericht. Componist Jan van Gilse, uitgever Johann Alsbach en componist Abraham Lohman stonden aan de wieg van wat later Buma/Stemra werd. Zij werden in 1924 geportretteerd door kunstschilder Hendrik Krabbé. Hun portretten werden cadeau gegeven aan het huidige Buma/Stemra. Na een omzwerving zijn de schilderijen weer thuis, op ons kantoor in Hoofddorp. Bestuursvoorzitter Bernard Kobes vertelt meer over deze aartsvaders van het Nederlandse muziekauteursrecht.

Het auteursrecht van…..

Wat betekent het auteursrecht voor Esther Gottschalk, directeur van Nieuw Geneco? En wat betekenen de mensen die aan de wieg stonden van Buma/Stemra voor haar?

Wat betekent het auteursrecht voor Joost van den Broek, componist en arrangeur? En wat betekenen de mensen die aan de wieg stonden van Buma/Stemra voor hem?

Wat betekent het auteursrecht voor Geert van Gaalen, componist en studio-eigenaar? En wat betekenen de mensen die aan de wieg stonden van Buma/Stemra voor hem?

Wat betekent het auteursrecht voor Hermine Deurloo, componist en jazzmuzikant? En wat betekenen de mensen die aan de wieg stonden van Buma/Stemra voor haar?