Controller

Heb jij affiniteit met de entertainmentindustrie, nieuwe technologieën en een liefde voor muziek? Lees dan vooral verder. Voor de afdeling Finance zijn wij op zoek naar een Controller (40 uur per week) met focus op cost control en rapportages, waaronder de functionele aspecten daarvan (BI).

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra vertegenwoordigt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De organisatie zorgt voor een vergoeding voor de makers voor het gebruik van hun muziek op onder andere radio, tv, streamingdiensten, podia en in horeca, winkels en bedrijfsruimtes. Daarnaast promoot Buma/Stemra het Nederlands auteursrecht in zowel binnen- als buitenland. Zo wordt bijvoorbeeld Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers een internationaal podium geboden door belangrijke evenementen als Eurosonic Noorderslag en het ADE te ondersteunen.

Onze organisatie bestaat uit ongeveer 150 gedreven collega’s die zich iedere dag inzetten om voor de (auteurs)rechthebbenden een eerlijke vergoeding voor het gebruik van hun muziek te krijgen. Zo dragen we samen bij aan een wereld vol muziek.

Afdeling
De afdeling Finance & Control van Buma/Stemra bestaat uit de deelgebieden Collection, Accounting en Control. De afdeling van 16 medewerkers slaat een cruciale brug tussen verschillende business onderdelen van de organisatie. Het deelgebied Collection is verantwoordelijk voor de incasso van gefactureerde gelden, Accounting verzorgt de financiële administratie. Control is verantwoordelijk voor de managementinformatie en de verslaglegging van Buma/Stemra en voor ondersteuning aan de commerciële en operationele afdelingen op het gebied van business control.

Control kent 4 controllers, waarvan twee de business op commercieel vlak en operationeel vlak ondersteunen, een controller (vacature), die zich met name richt op analyse en rapportage en tevens zorgt voor back-up van de business controllers, en een Corporate controller die het team aanstuurt.

Functieomschrijving
Als controller ben je mede verantwoordelijk voor de coördinatie, uitvoering en bewaking van de planning- en controlcyclus van Buma/Stemra. De Raad van Bestuur en het management moeten kunnen vertrouwen op en werken met betrouwbare rapportgages, forecasts en prognoses. Als controller begint dit met een goed begrip van wat er in de business gebeurt. In de basis zorgen de controllers dan ook voor een goede relatie met het management en de business en ondersteunen zij hen met scherpe analyses.

Taken en verantwoordelijkheden
De belangrijkste taken en daarbij behorende verantwoordelijkheden zijn:

 • Uitvoering, bewaking en het voortdurend door ontwikkelen van de planning- en controlcyclus en het financieel beleid van Buma/Stemra.
 • Het opstellen en analyseren van ad hoc en periodieke financiële en business rapportages voor zowel intern als extern gebruik;
 • Mede verantwoordelijk voor het jaarrekening traject;
 • Het opstellen en monitoren van projecten / business cases op gebieden als (internationale) samenwerking, voldoen aan toezicht of regelgeving, outsourcing en efficiency verbetering;
 • Cost control, verder ontwikkelen van kosten- en FTE rapportages, uitvoeren begrotingsproces, budgetbewaking, aandacht voor cost awareness in de organisatie.
 • Het ondersteunen en adviseren van het management en de business met betrekking tot de analyse van de ontwikkeling van omzetten, kosten en budgetbewaking alsmede ten aanzien van de opstelling van kritische performance indicatoren en prognoses;
 • Het beheren, bewaken en verbeteren van de AO/IB in (IT-) systemen en procedures en het geven van gevraagd en ongevraagd advies omtrent (efficiency) verbeteringen hierin;
 • Doorontwikkeling van BI rapportages en de functionele totstandkoming daarvan.

Profielomschrijving
Elkaar versterken in enthousiasme en ambitie is wat onze organisatie sterk maakt. Wij zijn voor deze functie dan ook op zoek naar een positief ingestelde teamspeler met een sterk analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Pro-activiteit, inspelen op interne en externe ontwikkelingen en streven naar hoge kwaliteit zijn eveneens belangrijke kenmerken.

Verder beschik je over de volgende capaciteiten en competenties:

 • Bij voorkeur een WO-opleiding richting (bedrijfs)economie/accountancy;
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig en bent cijfermatig sterk
 • Je beschikt over goede rapportagevaardigheden;
 • Je bent resultaatgericht en sterk in het signaleren, analyseren en oplossen van problemen;
 • Kennis van Power BI is een pre;
 • Ervaring bij een van de Big Four is een pre;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Het betreft een ideale positie voor een gedreven, ambitieuze financial, met twee tot drie jaar ervaring.

Wat bieden wij?
Goede arbeidsvoorwaarden, dynamische werkomgeving, leuk en enthousiast Finance team, modern innovatief kantoor gericht op flexibel- en thuiswerken.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek, HR-adviseur: (023) 799 7592.