Colin Benders & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert Amsterdam Dance Event

7 juni 2018

Het Metropole Orkest en de Nederlandse modular synthkunstenaar Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) verzorgen het openingsconcert van het Amsterdam Dance Event (ADE). De Melkweg opent hiervoor op woensdag 17 oktober om 18.30 uur haar deuren. De kaartverkoop start op zaterdag 9 juni om 10:00 uur.

Het met een Grammy-award bekroonde Metropole Orkest (MO) verzorgt voor het derde opeenvolgende jaar het openingsconcert in de Melkweg. Het slaat voor deze editie de handen ineen met de Nederlandse modular synthkunstenaar Colin Benders. Hoewel Benders afscheid heeft genomen van zijn trompet en het orkestgebeuren, gaat hij nu het experiment aan met het MO onder leiding van chefdirigent Jules Buckley.

Startpunt zijn Colins livestreams met zijn ‘machine’ die hij de afgelopen tijd de wereld in heeft gestuurd. Tijdens deze sessies produceert hij vanuit het niets stukje bij beetje originele elektronische muziek. Hoe deze muziek vertaald gaat worden naar een live performance met voltallig orkest, is nog een vraag, maar met het talent en de ervaring van Colin en de drang naar experiment en improvisatie van het MO en Jules Buckley, lijkt een gedroomde match te zijn ontstaan.

Colin: Jules en ik praten al jaren over een gezamenlijk project, maar ik had nooit verwacht dat mijn elektronica de trigger zou zijn…. Dit maakt het een erg spannend project waar ik met veel verwachting naar uitkijk!’’

Het Metropole Orkest is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van ADE, een initiatief van Buma. Eerder was er een succesvolle compositie en uitvoering van Scripted Orkestra met Henrik Schwarz in 2016 en Fools met Jameszoo in 2017.

Colin Benders & Metropole Orkest vindt plaats op woensdag 17 oktober in de Rabozaal van de Melkweg. De kaartverkoop start op zaterdag 9 juni om 10:00 uur, de kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en de ADE webshop.

Ticketmaster: ticketmaster.nl/event/223597?brand=nl_melkweg

ADE webshop: store.amsterdam-dance-event.nl/tickets

Het evenement is ook toegankelijk voor mensen in het bezit van een ADE Pass.

Over ADE
Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek en ’s werelds grootste clubfestival. Tijdens ADE is Amsterdam vijf dagen lang het centrum van de mondiale elektronische muziekscene en daarmee een broedplaats voor culturele en technologische innovatie. Het Amsterdam Dance Event vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober 2018.

Voor meer informatie over ADE: www.a-d-e.nl/about-ade

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.