Business Support Specialist (32 – 40 uur)

Business Support Specialist (32 – 40 uur)

Heb jij affiniteit met de entertainmentindustrie, nieuwe technologieën en een liefde voor muziek? Lees dan vooral verder!

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra vertegenwoordigt componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De organisatie zorgt voor een vergoeding voor de makers voor het gebruik van hun muziek op, onder andere, radio, tv, streamingdiensten, podia en in horeca, winkels en bedrijfsruimtes. Daarnaast promoot Buma/Stemra het Nederlands auteursrecht in zowel binnen- als buitenland. Zo wordt bijvoorbeeld Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers een internationaal podium geboden door belangrijke evenementen als Eurosonic Noorderslag en het ADE te ondersteunen. Onze organisatie bestaat uit ongeveer 150 gedreven collega’s die zich iedere dag inzetten om voor de (auteurs)rechthebbenden een eerlijke vergoeding voor het gebruik van hun muziek te krijgen. Zo dragen we samen bij aan een wereld vol muziek!

Afdeling Verwerking Muziekgebruik
De afdeling Verwerking Muziekgebruik houdt zich bezig met de verwerking van het Muziekgebruik in Nederland op radio en tv, streaming platforms, live events, horeca optredens en ook het Muziekgebruik op verkochte cd’s, vinyl albums etc. Ook krijgen we van onze zustersociëteiten in het buitenland geld en repertoire voor onze rechthebbenden van wie het repertoire daar gebruikt is. Wij dragen zorg voor de afspraken, de ontvangst en controle van het repertoire en zorgen voor de matching van het repertoire tegen internationale databases. Daarna zetten wij het afgeronde product klaar voor het Distributieproces waarin de ontvangen royalty’s aan het repertoire toegevoegd worden op basis van het beschikbare copyright. Een deel van het matchen doen we zelf, een gestandaardiseerd deel hebben we uitbesteed aan Accenture in India. De wereld en de technologie verandert snel, zo ook de verandering van onze huidige IT-omgeving naar een nieuw state of art systeem. Kortom, veel dynamiek en bijbehorende projecten.

Ter ondersteuning van de afdelingsactiviteiten zoeken we daarom een Business Support Specialist.

Functieomschrijving
In deze rol ga je de helft van je tijd projectmatig vullen en de andere helft met data en rapportage gerelateerde activiteiten. Dat doen we op het gebied van beheren en verbeteren van de bestaande bedrijfsprocessen en het ontwikkelen en implementeren van nieuwe metingen/stuurinformatie/rapporten binnen de afdeling. Denk daarbij aan het verbeteren van de ontvangst en verwerking van een VOD kanaal, het fingerprinten van radio en tv-kanalen, het verbeteren en implementeren van een (setlijst) app. Vervolgens willen we dan graag de voortgang van de verwerking gerapporteerd hebben, de werkvoorraden en/of we het wel efficiënt ingericht hebben.

Ten behoeve van de match specialisten zorg je vanzelfsprekend voor de juiste vastlegging en vindbaarheid van de documentatie en zorg je dat de controle en kwaliteitsprocessen ingericht zijn en dat dit zichtbaar wordt in management rapportages. Daarnaast start je verbeter-initiatieven op, ondersteun je het issue- en changemanagement binnen de afdeling en draag je bij aan bedrijfsbrede projecten, zoals ons nieuwe state of art systeem. De projecten hebben zowel een nationaal als internationaal karakter, omdat we zowel direct als indirect met internationale leveranciers en klanten werken.

Dit houdt aanvullend op bovenstaande het volgende in:
• De juiste vastlegging en vindbaarheid van procesdocumentatie, werkinstructies en kwaliteitsmetingen
• Het vastleggen, meten en analyseren van werkprocessen en het doen van verbetervoorstellen, denk hierbij aan de toepassing van lean-methodieken
• Analyse van voorkomende issues, het adviseren van oplossingsrichting en inrichten van preventieve maatregelen, als ook (op eigen initiatief) genereren van rapportages & analyses ten behoeve van voortgang en besluitvormingsproces en het maken en onderhouden van dashboards
• Verzorgen van goede afspraken over issue/change management (o.a. doorlooptijden, prioriteiten) en zorg dragen voor de juiste opvolging, prioritering en escalatie daarvan

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je werkt intensief samen met de diverse teams, een Proces Expert, andere Business Support Specialisten en je manager.

Profielomschrijving
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een zelfstandige, proactieve collega met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt goed luisteren naar de behoeftes van de klant en je collega’s en weet deze te vertalen naar de noodzakelijke verbeteringen. Vanzelfsprekend ben in staat projectmatig te werken, parallel aan een aantal wekelijks terugkerende taken. Verder beschik je over de volgende kwalificaties:

• HBO werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar werkervaring in systeem- en procesverbeteringen;
• Je bent proactief ingesteld en brengt een basis aan projectmanagement ervaring mee. Een Lean Greenbelt certificering of vergelijkbaar is een pre;
• Gedegen kennis van Excel (specialistisch niveau/Powerquerie) en/of PowerBI;
• Kennis van vastlegging van werkprocessen en/of flowcharts;
• Verder bent je een teamplayer, je hebt oog voor je omgeving en legt makkelijk contact;
• Je hebt een flexibele instelling, je werkt net zo makkelijk op kantoor als thuis;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Enig gevoel voor urgentie/organisatie sensitiviteit

Wat bieden wij?
Goede arbeidsvoorwaarden, dynamische werkomgeving, leuk en enthousiaste collega’s en managementteam, een modern innovatief kantoor gericht op hybride werken.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je CV met begeleidende brief naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicoline Mastenbroek HR adviseur (023 – 799 75 92) of Rob van den Reek, Manager Verwerking Muziekgebruik (06 – 54956153).