Buma/Stemra sluit overeenkomst met Apple over iTunes Match

10 januari 2012

De onderhandelingen tussen Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra en Apple over een licentie voor iTunes Match zijn afgerond. De contracten zijn getekend.

Buma/Stemra heeft inmiddels meer dan 50 legale online aanbieders gelicenseerd en zet zich in voor de verdere ontwikkeling van de legale online markt tegen condities die optimaal zijn voor de bij Buma/Stemra aangesloten componisten, tekstdichters en uitgevers.

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden tegen minimale kosten, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.

Klik hier voor meer uitleg over iTunes Match.