Buma/Stemra lanceert setlijsten app

13 januari 2017

Buma/Stemra CEO Wim van Limpt heeft tijdens zijn keynote interview op Eurosonic Noorderslag een nieuwe koers voor Buma/Stemra aangekondigd. De organisatie moet wendbaar worden, innoveren en vol inzetten op samenwerkingen. Van Limpt lanceerde de Buma Setlijsten App waarmee een eerste stap richting een modernere en flexibeler organisatie in gang is gezet.

Met de Buma Setlijsten App kunnen rechthebbenden en artiesten gemakkelijk en snel setlijsten bij Buma/Stemra  aanleveren. Dat betekent niet alleen gebruiksgemak maar ook dat de auteursrechtelijke vergoedingen zo nauwkeurig mogelijk over de auteurs van de gespeelde liedjes verdeeld kunnen worden. De app is vanaf nu te downloaden voor iOs en Android.

Eerder dit jaar liet Van Limpt al weten ontwikkelingen rond de Blockhain technologie en artificial intelligence nauwlettend te volgen en hoe dit kan worden ingezet om de dienstverlening te verbeteren.

Over de interne organisatie meldt Van Limpt: “Buma/Stemra zal als organisatie veel wendbaarder moeten zijn en steeds in moeten spelen op verandering. We moeten onszelf als organisatie opnieuw uitvinden. De interne focus ligt op het werken vanuit de gedachte dat de rechthebbenden centraal staan waarbij de kernvraag is hoe waade kan worden toegevoegd aan de keten. We zitten middenin een uitdagende wereld die om verandering vraagt van onze organisatie en de medewerkers. En verandering gaat nooit vanzelf. We zijn vastbesloten om hier een succes van te maken.”

“In feite moeten we proberen onszelf te ‘disrupten’ in plaats van afwachten tot iemand anders het doet. Door die houding aan te nemen komen nieuwe kansen bovendrijven. We zijn ons ervan bewust dat Buma/Stemra er bij de buitenwereld niet altijd goed op stond de afgelopen jaren. De beste manier om de reputatie te verbeteren is om het simpelweg beter te doen.Onze rechthebbenden verdienen de beste service.”