Buma/Stemra versterkt online positie in Azië door samenwerking met Australische APRA AMCOS

7 december 2020

Buma/Stemra en de Australische auteursrechtenorganisatie APRA AMCOS hebben een overeenkomst gesloten. APRA AMCOS vertegenwoordigt nu het repertoire van Buma/Stemra via haar ‘Pan Asian Multi-Territory Licensing (PAL) hub’. 

De overeenkomst voorziet in de licentieverlening, inning en distributie van auteursrechten van het door Buma/Stemra vertegenwoordigde repertoire op digitale en internationale online diensten in de bredere Aziatische regio, inclusief India.

De APRA AMCOS PAL-hub zorgt ervoor dat de leden van Buma/Stemra goed vertegenwoordigd zijn in de traditioneel complexe en moeilijke Aziatische digitale markt. Sinds Universal Music Publishing in 2013 lid werd, is de PAL-hub na de toevoeging van Buma/Stemra uitgebreid tot 12 leden.

Bernard Kobes, CEO van Buma/Stemra: “De online-markt groeit snel in Azië. We zijn heel blij dat onze leden vanaf nu kunnen profiteren van die groei. We verheugen ons op een nauwe samenwerking met het uitstekende APRA AMCOS-team om de inkomstenstroom voor onze leden te maximaliseren.”

Dean Ormston, CEO van APRA AMCOS: “We zijn verheugd om onze vertrouwde partner Buma/Stemra te verwelkomen in onze toonaangevende Pan Asian Multi-Territory Licensing Hub. We kijken er naar uit om nauw samen te werken met het fantastische team van Buma/Stemra om hun leden te ondersteunen om hun muziek te exploiteren in een dynamische digitale markt van zowel gevestigde digitale muziekdiensten als opkomende wereldwijd toonaangevende social platformen, online gaming en platformen voor user generated content.”

Over APRA AMCOS

APRA AMCOS is een Australische muziekrechten organisatie. Zij vertegenwoordigen ruim 108.000 leden, onder wie tekstschrijvers, componisten en muziekuitgevers. APRA AMCOS verleent licenties aan organisaties zodat zij de muziek van haar leden kunnen gebruiken en APRA AMCOS verdeelt de auteursrechtgelden onder haar leden.