Bernard Kobes voorgedragen als Bestuursvoorzitter Buma/Stemra

16 september 2019

De Raad van Toezicht van Buma/Stemra draagt op de Algemene Ledenvergadering van 30 oktober 2019 Bernard Kobes voor als nieuwe Bestuursvoorzitter van de organisatie. 

Als de Algemene Ledenvergadering op 30 oktober overgaat tot benoeming, treedt hij per direct in dienst. Kobes volgt daarmee Cees van Steijn op, die sinds oktober 2018 als Bestuursvoorzitter a.i. voor de organisatie werkt.

Kobes heeft ruime bestuurlijke ervaring als algemeen directeur in de commerciële media industrie, hij bekleedde eindverantwoordelijke directiefuncties bij NOB Registratie,  DutchView, Technicolor NL en Ericsson Broadcast Services NL. Ook was hij actief in het publieke domein, als interim zender manager bij NPO Radio 6 en als directeur bestuurder bij de NLPO. In 2017 richtte Kobes, samen met een compagnon, Media Adviseurs Nederland op.

Josephine de Zwaan, voorzitter Raad van Toezicht Buma/Stemra: “Bernard Kobes begrijpt de strategische vraagstukken en opgaves voor Buma/Stemra en heeft de juiste management ervaring én hij is bovendien een gepassioneerd trombonist. De Raad van Toezicht heeft er alle vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om de strategie in samenspraak met de stakeholders verder uit te werken en te implementeren en het vertrouwen in Buma/Stemra verder uit te bouwen.”

“Ik heb er erg veel zin in om mij in te zetten voor de organisatie, zijn werknemers en vooral de ruim 30.000 bij Buma/Stemra aangesloten auteurs en uitgevers. Ik hoop daarmee een bijdrage te leveren aan een sprankelend en gezond muzikaal klimaat in Nederland.”