Bernard Kobes nieuwe bestuursvoorzitter Buma/Stemra

30 oktober 2019

Bernard Kobes is vandaag door de Algemene Ledenvergadering van Buma/Stemra benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur/CEO. Hij volgt daarmee Cees van Steijn op, die sinds oktober 2018 deze rol voor de periode van één jaar zou vervullen.

Bernard Kobes heeft ruime bestuurlijke ervaring als algemeen directeur in de mediaindustrie. Hij bekleedde eindverantwoordelijke directiefuncties bij NOB Registratie, DutchView, Technicolor NL en Ericsson Broadcast Services NL. Ook was hij actief in het publieke domein, als zender manager a.i. bij NPO Radio 6 en als directeur/bestuurder bij de NLPO. In 2017 richtte Kobes, samen met een compagnon, Media Adviseurs Nederland op.

Bernard Kobes: “Gesteund door de benoeming door de Algemene Ledenvergadering kijk ik er erg naar uit om mij in te zetten voor Buma/Stemra en haar 30.000 aangesloten muziekauteurs en uitgevers. Buma/Stemra is van groot belang voor haar leden om een fair auteursrechtelijk inkomen te realiseren en ik kijk ernaar uit me daarvoor in te mogen zetten, tezamen met medewerkers en bestuurders”.

Josephine de Zwaan, voorzitter Raad van Toezicht Buma/Stemra: “De Raad van Toezicht dankt Cees van Steijn zeer hartelijk voor de goede samenwerking en voor zijn enorme inzet voor Buma/Stemra en de rechthebbenden.  De Raad is verheugd dat Bernard Kobes na een zorgvuldig doorlopen procedure door de Algemene Ledenvergadering is benoemd en kijkt vol vertrouwen uit naar de samenwerking. De Raad van Toezicht heeft er alle vertrouwen in dat Bernard Kobes, met zijn ervaring in de media, de juiste persoon is om de strategie in samenspraak met alle betrokkenen verder uit te werken en te implementeren.”