Bèr Deuss benoemd tot erelid Buma/Stemra

22 juni 2017

De Algemene Ledenvergadering van Buma/Stemra heeft het erelidmaatschap toegekend aan Bèr Deuss. Hij ontving van bestuursvoorzitter Leo de Wit een oorkonde en een gouden speld. Het besluit is genomen op basis van zijn bijzondere verdiensten voor Buma/Stemra en de muziekindustrie.

Bèr Deuss is directeur van muziekuitgeverij Deuss Music en bijna vijftig jaar actief in de muziekindustrie. Als directeur van Stichting Documentatiecentrum voor Nederlandse Muziek in Amsterdam begeleidde hij het bedrijf in de omslag naar het digitale tijdperk. Ook nam hij deel aan diverse Europese muziekconsortia voor de digitale ontsluiting van muziek.

In 2002 werd hij directeur van Albersen verhuur, dat sinds 2008 zijn uitgeversactiviteiten oppakt onder de vlag van zijn eigen Deuss Music. Een uitgeverij met een catalogus die een scala aan werken voor orkest en ensembles, opera en ballet biedt, maar ook kleinere bezettingen als kamermuziek en muziek voor educatie en film vertegenwoordigt.

In 2007 nam Deuss zitting in het bestuur van Stemra. Van 2012 tot 2017 was hij lid van het bestuur Buma/Stemra. Daar werkte hij actief aan de bestuurshervorming van 2012.