Benoeming Cees van Steijn tot ad interim CEO en bestuurder van Buma/Stemra.

16 oktober 2018

De Raad van Toezicht van Buma/Stemra benoemt Cees van Steijn per 29 oktober 2018 tot ad interim CEO en bestuurder voor een periode van een jaar. De benoeming volgt op het eerder aangekondigde vertrek van Wim van Limpt als CEO. Van Limpt legt zijn functie tijdens de Algemene ledenvergadering van 29 oktober neer.

Josephine de Zwaan, voorzitter Raad van Toezicht: “De benoeming van Cees van Steijn als zeer ervaren interim bestuurder waarborgt de continuïteit in het dagelijks leiding geven aan de organisatie. De transitiefase waarin de organisatie zich bevindt is gebaat bij de kennis en daadkracht die Cees van Steijn in zijn eerdere functies heeft getoond. Wij zijn verheugd dat hij deze taak op zich wil nemen.”. Van Steijn heeft diverse interimmanagementfuncties bekleed, onder meer bij Sena, KPN, en TMG.

Per 29 oktober bestaat het bestuur van Buma/Stemra naast Cees van Steijn uit Siebe van Elsloo, CFO a.i.. Van Elsloo is sinds eind 2017 werkzaam bij Buma/Stemra en per 19 oktober 2018 benoemd tot tweede bestuurder van de organisatie. Van Elsloo heeft eveneens een zeer ruime werkervaring en was eerder in de functie van CFO werkzaam bij onder andere Royal Swets & Zeitlinger B.V en Stage Entertainment.