Bedrijfsmatig gebruik van streamingsdiensten ?

Muziek speelt een grote rol in ons leven. Zowel privé als zakelijk.

Muziek draagt bij aan het succes van iedere organisatie. Het is van positieve invloed op de beleving door jouw klanten en medewerkers, het zorgt voor meer omzet, een juiste sfeer en een hogere productiviteit.

Maak jij al gebruik van muziek?

Muziek draagt bij aan zakelijk succes

Toegang tot muziek

Het wordt steeds makkelijker om muziek te consumeren. Naast de traditionele manieren zoals radio en tv, zijn er steeds meer digitale opties om naar muziek te luisteren. 

Alleen voor consumenten

Spotify, Apple Music en Deezer zijn voorbeelden van streamingsdiensten die op een toegankelijke manier digitale muziekconsumptie mogelijk maken.

In de gebruiksvoorwaarden van deze diensten staat echter dat het muziekwerk slechts voor privégebruik is aangeleverd aan de muziekgebruiker. Het is dus niet toegestaan om deze streamingsdiensten bedrijfsmatig te gebruiken.
Zij bieden (nog) geen abonnementen voor bedrijfsmatig en commercieel gebruik. 

Bedrijfsmatig gebruik van muziek

Er zijn alternatieve muziekdiensten die het bedrijfsmatig en commercieel gebruik van muziek makkelijker maken. Digitaal of via een muziekinstallatie.

Deze aanbieders vind je via onderstaand overzicht.

Zodat iedereen kan blijven genieten van muziek en dankzij muziek zakelijk succesvol kan zijn.

Real Success Stories

Ik wil een ongedwongen en huiselijke sfeer bieden, zodat er een gevoel van thuiskomen ontstaat. De rol van muziek is daarin heel belangrijk. De muziek staat altijd aan op de achtergrond. Wat het effect is als je dat niet doet, is direct te merken zodra er geen muziek op staat. Bijvoorbeeld als iemand vergeet de muziek aan te zetten na een speech bij een bruiloft of een bedrijfsfeest.”

Ernst van der Baan

Eigenaar restaurant Bij Ernst

De ontspannen sfeer, neergezet door onder andere het gebruik van veel hout, een ruilboekenkast en een kinderhoekje, houdt mensen binnen. Een beetje vintage, een beetje terug naar vroeger, met een brug naar het heden.” Daar speelt muziek een belangrijke rol bij. Die muziek versterkt het gevoel van wat je hier ziet en wat je voelt als je binnenkomt. Het pakt je beet en neemt je even mee naar een andere wereld, precies wat ik mijn gasten wil bieden.”

Olaf van der Wijngaard

Ollie’s Coffee and More

“Muziek speelt een belangrijke rol in de lessen. Muziek is de open haard in de huiskamer. Het helpt het lichaam tot rust te brengen, of stimuleert juist beweging. Elke docent kiest zelf de muziek voor de eigen les en deelt zo zijn of haar energie met de groep. De muziek helpt de yogi’s te ontspannen en een minireis te beleven van een uur. Als er geen muziek is, gaan mensen juist geluid maken; stilte is het engste dat er is.”

Irene le Roy

Founder Yogacentrum Moon Yoga Club

Ervaar zelf de voordelen van muziek

Muziek geeft een positieve impuls aan het brein van jouw klanten, bezoekers én medewerkers en helpt bij het creëren van een fijne klantbeleving.

Muziek is de meest swingende investering in jouw organisatie!

Ervaar de voordelen zelf en vraag een licentie aan.

Om muziek te gebruiken, heb je toestemming nodig van de makers van de muziek. Die toestemming verkrijg je via een licentie van Buma en Sena. En regel je eenvoudig en snel via onderstaande button.

Op je koptelefoon of in de horeca. Bij een concert of in een game. Waar je ook bent, muziek is waardevol.

Daarom komt Buma/Stemra op voor de waarde van muziek. Wij zorgen dat makers de vergoeding krijgen die ze verdienen. En we helpen ze om hun ambities waar te maken. Zodat iedereen – van luisteraar tot buurtwinkel en streamingdienst – muziek kan gebruiken, op een eerlijke manier. Want overal waar muziek is, verrijkt het je leven.

Algemene voorwaarden


  • Saturnusstraat 46-62, Hoofddorp, 2132 HB
  • info@bumastemra.nl
  • 023 799 7999