Auteurs en Uitgevers

Hoe meer muziek u maakt en hoe vaker het te horen is, hoe lastiger te controleren waar en wanneer uw werk te horen is. Dat werk kunt u overlaten aan Buma/Stemra.

Wij incasseren vergoedingen voor het gebruik van muziek namens aangesloten componisten, auteurs en muziekuitgevers. Buma incasseert en verdeelt vergoedingen voor uitvoeringen en uitzendingen van uw werken. Stemra treft regelingen met iedereen die muziek vastlegt op beeld- en geluidsdragers.

Lid worden van Buma/Stemra is zinvol als uw zelfgeschreven werken regelmatig op radio of tv uitgezonden worden, als u regelmatig met eigen werken optreedt of als uw werken vastgelegd worden op cd of dvd. Als u niet veel composities of songteksten maakt en u gemakkelijk zelf kunt controleren waar en wanneer deze gebruikt worden, kunt u in plaats van lid te worden van Buma/Stemra uw rechten ook zelf exploiteren. U kunt in dat geval zelf de voorwaarden bepalen en een vergoeding innen als uw werk wordt gebruikt.

Overdracht auteursrecht aan reclamebureaus

Op 14 november 2015 heeft De Volkskrant een artikel gepubliceerd inzake de overdracht van auteursrecht aan reclamebureaus. In dit artikel is Buma/Stemra geciteerd op een wijze die geen recht doet aan wat werkelijk is besproken. Buma/Stemra hecht er daarom aan haar standpunt met betrekking tot dit onderwerp nader toe te lichten. Lees hier verder.

Klachtenregeling

Heeft u een klacht over onze service, vertel het ons, dan werken wij samen met u aan een goede oplossing. Meer informatie over de klachtenregeling vindt u hier.