Vacature: bedrijfsjurist / legal counsel

Functietitel                        Bedrijfsjurist/ Advocaat / Legal Counsel Intellectueel Eigendom
Opleidingsniveau              WO+
Uren per week                    32-40 uur
Afdeling                              Juridische Zaken

Buma/Stemra is een Nederlandse organisatie voor belangenbehartiging in Nederland voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers op het gebied van muziekauteursrecht. Buma/Stemra is de werkorganisatie van de Vereniging Buma en de Stichting Stemra. Vereniging Buma exploiteert het openbaarmakingsrecht en Stichting Stemra behartigt de belangen van rechthebbenden als het gaat om het reproductierecht. Buma/Stemra heeft een tweehoofdige raad van bestuur en uit efficiencyoverwegingen vergaderen de besturen van de Stichting en de Vereniging op hetzelfde moment. De Algemene Ledenvergadering is het hoogste orgaan van Buma/Stemra. Het bestuur en de Raad van Toezicht leggen verantwoording af aan de Algemene Ledenvergadering.

Bedrijfsjurist/ legal counsel Intellectueel Eigendom

Functie

De bedrijfsjurist adviseert de diverse afdelingen c.q. directieleden en managers van Buma/Stemra zelfstandig met betrekking tot o.a. auteursrechtelijke zaken (voorbereiding en begeleiding auteursrechtelijke procedures, interpretatie auteursrechtjurisprudentie etc.) en commercieel-juridische zaken (incasso, onderhandelingen voeren, opstellen van contracten etc.).

Ervaring

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een jurist die beschikt over een universitaire opleiding Rechten en een afgeronde advocaat-stage. Verder is van belang, aantoonbare affiniteit met Auteursrecht en ervaring met het opstellen van contracten.

Meer over de afdeling

De afdeling Juridische zaken bestaat momenteel uit 4 juristen waaronder de General Counsel. Zij adviseren op auteursrechtelijk gebied en verlenen daar waar nodig juridische bijstand. En ondersteunen het Bestuur/ Directie met betrekking tot juridisch-beleidsmatige standpunten van Buma/Stemra op het gebied van o.a. collectief beheer, auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten en (pan-Europese) licentiering.

Wij bieden

  • Een positie binnen een op auteursrecht toonaangevende organisatie, en de ruimte om daar zelf inhoudelijk aan bij te dragen.
  • De mogelijkheid om de functie parttime te vervullen (voor 32 of 36 uur) met flexibele werktijden.
  • Een marktconform pakket met voldoende opleidingsmogelijkheden.

Interesse?

Reacties kunnen worden gestuurd vóór  naar sollicitatie@bumastemra.nl. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met mr J.G.M. Kroeze, general counsel.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.