Maydien

5 april 2016

De ster van  Maydien is eigenlijk al een paar jaar rijzende. In 2014 bestempelde diverse media hem al als grote belofte na  energieke optredens op festivals als Where The Wild Things Are en Paaspop. Toch kwam het er niet helemaal van. Al werden de shows alleen maar beter, net zoals de muziek. En daarop volgde afgelopen winter een bijzonder donkere periode, waarin hij vier maanden dakloos was, zijn oma verloor en op zijn verjaardag de vader van een goede vriend overleed.

09-1 (1)

 

Maar dat ligt in het verleden. Een gesprek met Maydien anno 2016 betekent vooral positiviteit. Hij verhuisde van Amsterdam naar Oss, bracht in maart een nieuwe EP uit en tekende in diezelfde maand een deal bij KLEAR Agency. “Ik denk dat de basis in Amsterdam ook niet op orde was. Ik had geen rust in mijn hoofd. Nu ik weer in Brabant zit, merk ik dat ook het creatieve proces veel beter gaat.”

2016 begon ook live voortvarend met shows als voorprogramma van internationale smaakmakers Bilal en Anderson .Paak. “Ik merk dat mijn muziek ook best wel internationaal is”, zegt de rapper, wiens laatste EP in Amerika zijn primeur beleefd. “Ik kan het misschien het beste omschrijven als een mix van future, soul en hiphop. Het zijn veel beats uit het verleden, maar dan gemixt met elektronica en raps eroverheen.”

Hopelijk volgen er dit jaar al veel meer shows en tracks (“Er liggen er al zeker vijf a zes klaar om uit te brengen”), maar een debuutplaat laat nog even op zicht wachten. “Ik hoop dat ik in 2017 mijn debuut kan uitbrengen. Ik weet ook dat ik inmiddels niet meer de jongste ben en wil het daarom wel goed doen. Het hele verhaal moet kloppen bij een plaat, het is je grootste affiche ooit.”