portal
BEL 023 - 799 7999
zoeken

Ook voor het gebruik van Radio en / of TV zenders op internet is auteursrechtelijke toestemming nodig. De licentie is voor het muziekgebruik in online radio- en televisie-uitzendingen, met of zonder winstoogmerk.

 

Tarief 2013

% omzet min. tarief
R/TV zender niet bedrijfsmatig      - € 312,-
R/TV zender bedrijfsmatig   13%* € 780,-

* Percentage omzet per jaar

Gaat het om gearchiveerde uitzendingen, die op aanvraag te bekijken en te beluisteren zijn? Dan heeft u hier aanvullende afspraken voor nodig.

 

Definitie

Een Dienst waarbij de Licentienemer een exacte kopie van een reeds uitgezonden radioprogramma in zijn geheel ter beschikking stelt aan Eindafnemers, die door Eindafnemers op een MP3-speler of daarmee te vergelijken apparaat kan worden afgespeeld, waarbij gebruik gemaakt wordt van een Non-Lineaire Ter Beschikking Stelling en waarbij de Ter beschikking stelling van de Podcast aan de volgende voorwaarden voldoet:
- Het radioprogramma bestaat niet uitsluitend uit Muziekwerken. Gedurende het gehele radioprogramma dienen de Muziekwerken in elk geval om de 15 minuten afgewisseld te worden met gesproken woorden en/of redactionele bijdragen;
- niet meer dan 50% van de Muziekwerken die in het radioprogramma worden gebruikt, mogen door een bepaalde artiest worden uitgevoerd of door een bepaalde componist/tekstdichter zijn geschreven;
- binnen het radioprogramma mogen niet meer dan twee Muziekwerken van een bepaald album te horen zijn;
- de Licentienemer mag geen gids, handleiding of aanwijzing beschikbaar stellen waaruit blijkt op welk moment welk Muziekwerk te horen is;
- het radioprogramma maakt deel uit van een radio-omroep afkomstig van een media-instelling die daarvoor de noodzakelijke vergunningen en/of toestemmingen heeft gekregen.

De tarieven voor Podcasts zijn te vinden onder On Demand Muzieklicenties.

 

Sena

Wanneer u een R/TV Zender gaat plaatsen op uw website dan heeft u naast de licentie van Buma/Stemra voor de makers van muziekwerken, ook de toestemming nodig van de Sena voor o.a. de uitvoerende artiesten.

 

Regel uw betalingen voor R/TV zenders

Wilt u een licentie aanvragen voor R/TV zender(s)? U kunt dan contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij proberen in maximaal twee werkdagen contact met u op te nemen.

VanVelzen_pers_defcrop

Doordat Buma er is kan ik doen waar ik goed in ben en Buma doet daar de zakelijke afhandeling van.
uit: Buma 100 – VanVelzen

VanVelzen
close