Met de licentie Online radio/tv-zender verkrijgt u als website-eigenaar de toestemming om muziek uit het door Buma/Stemra vertegenwoordigde repertoire te gebruiken voor uw online radio- of tv-zender in Nederland.

Definitie online radio-/tv-zender
Met een online radio- of tv-zender stelt u muziek tijdelijk beschikbaar aan uw gebruikers. De individuele gebruiker heeft geen invloed op het aanbod of de volgorde van de aangeboden tracks/programma’s en kan deze ook niet downloaden.

Bedrijfsmatig vs. niet-bedrijfsmatig
Met betrekking tot het tarief wordt er onderscheid gemaakt tussen bedrijfsmatig en niet-bedrijfsmatig gebruik.
Niet-bedrijfsmatig: particulieren die geen inkomsten genereren en geen winstoogmerk hebben met hun dienst.
Bedrijfsmatig: iedere bij een KvK ingeschreven entiteit (B.V., Stichting, eenmanszaak, etc.); en particulieren die inkomsten genereren met hun dienst.

Tarief per jaar

% omzet min. tarief
Online radio-/tv-zender niet-bedrijfsmatig      – € 312,-
Online radio-/tv-zender bedrijfsmatig   13%* € 780,-

* Indien de gebruikte muziekwerken voor 100% deel uitmaken van het Buma/Stemra-repertoire.

Gaat het om gearchiveerde uitzendingen, die op aanvraag te bekijken en te beluisteren zijn? Dan heeft u hier aanvullende afspraken voor nodig.

 

Sena

Wanneer u gebruik maakt van muziek voor uw online radio-/tv-zender dan heeft u naast de licentie van Buma/Stemra ook de toestemming nodig van de Stichting Sena in verband met de naburige rechten op muziek. Deze stichting behartigt de belangen van de uitvoerende artiesten en platenmaatschappijen.

 

Aanvragen

Wilt u een licentie aanvragen voor uw online radio-/tv-zender? U kunt dan contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij proberen binnen twee werkdagen contact met u op te nemen.

VanDikHout
Buma/Stemra is belangrijk en zorgt voor de rechten van muzikanten, daardoor kunnen wij nu al 20 jaar voortbestaan. uit: Buma 100 – Van Dik Hout Van Dik Hout
close