portal
BEL 023 - 799 7999
zoeken

Met de licentie Online radio/tv-zender verkrijgt u als website-eigenaar de toestemming om muziek uit het door Buma/Stemra vertegenwoordigde repertoire te gebruiken voor uw online radio- of tv-zender in Nederland.

Definitie online radio-/tv-zender
Met een online radio- of tv-zender stelt u muziek tijdelijk beschikbaar aan uw gebruikers. De individuele gebruiker heeft geen invloed op het aanbod of de volgorde van de aangeboden tracks/programma’s en kan deze ook niet downloaden.

Bedrijfsmatig vs. niet-bedrijfsmatig
Met betrekking tot het tarief wordt er onderscheid gemaakt tussen bedrijfsmatig en niet-bedrijfsmatig gebruik.
Niet-bedrijfsmatig: particulieren die geen inkomsten genereren (geen winstoogmerk hebben) met hun dienst.
Bedrijfsmatig: iedere bij een KvK ingeschreven entiteit (B.V., Stichting, eenmanszaak, etc.); en particulieren die inkomsten genereren met hun dienst.

Tarief per jaar

% omzet min. tarief
Online radio-/tv-zender niet-bedrijfsmatig      - € 312,-
Online radio-/tv-zender bedrijfsmatig   13%* € 780,-

* Indien de gebruikte muziekwerken voor 100% deel uitmaken van het Buma/Stemra-repertoire.

Gaat het om gearchiveerde uitzendingen, die op aanvraag te bekijken en te beluisteren zijn? Dan heeft u hier aanvullende afspraken voor nodig.

 

Sena

Wanneer u gebruik maakt van muziek voor uw online radio-/tv-zender dan heeft u naast de licentie van Buma/Stemra ook de toestemming nodig van de Stichting Sena in verband met de naburige rechten op muziek. Deze stichting behartigt de belangen van de uitvoerende artiesten en platenmaatschappijen.

 

Aanvragen

Wilt u een licentie aanvragen voor uw online radio-/tv-zender? U kunt dan contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij proberen binnen twee werkdagen contact met u op te nemen.

Racoon

Wij zijn blij met Buma omdat zij ervoor zorgen dat het geld waar wij recht op hebben onze kant op komt, zonder dat wij zelf de administratie hoeven bij te houden.
uit: Buma 100 – Racoon

Racoon
close