Deze licentie is voor iedereen die eigenaar is van een website en daar muziek op wil plaatsen of heeft staan ter verfraaiing van de website, waarbij muziek slechts een ondersteunende rol speelt.
Los van muziek kan hier ook worden gedacht aan beeld met muziek. De muziekwerken mogen daarnaast uitsluitend in streaming format worden aangeboden.

Kortom; wanneer er op uw website een muziekwerk direct of indirect begint met afspelen zodra bezoekers uw website openen is er al sprake van achtergrondmuziek. Maar ook wanneer er sprake is van het ter illustratie plaatsen van een muziekwerk of videobestand (waarin muziek is verwerkt) is er sprake van achtergrondmuziek op uw website.
Zodra er sprake is van het daadwerkelijk verspreiden of via een ‘On Demand’ structuur muziekwerken of videobestanden aanbieden, neem dan contact met ons op via het contactformulier. U komt dan in aanmerking voor een aparte overeenkomst.

 

Wat kost achtergrondmuziek?

Het tarief bedraagt in 2013 € 130,- euro per website per jaar (exclusief de geldende btw). Het maakt daarbij niet uit of het om hele werken of fragmenten gaat en het is ongeacht het aantal muziekwerken. Indien het een filmpje op de website betreft dan moet er ook nog een licentie afgesloten worden voor de audiovisuele productie. Klik hier voor meer informatie daarover.

 

Wat houdt een licentie voor Achtergrondmuziek op mijn website in?

Wanneer u de factuur voldoet voor het gebruik van muziek op uw website in de zin van het verfraaien c.q. illustreren, dan heeft u daarmee de auteursrechtelijke toestemming van componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen verkregen om dit te plaatsen op uw website voor een geheel kalenderjaar.

Indien u de licentie voor gebruik van achtergrondmuziek wilt beëindigen dan dient u dit drie maanden van te voren schriftelijk per brief of via het contactformulier aan ons door te geven. Wij proberen in maximaal twee werkdagen contact met u op te nemen.

VanDikHout
Buma/Stemra is belangrijk en zorgt voor de rechten van muzikanten, daardoor kunnen wij nu al 20 jaar voortbestaan. uit: Buma 100 – Van Dik Hout Van Dik Hout
close